Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Νίκη της Έλενας Αμβροσιάδου στη δίκη με τον πρώην σύζυγό της


Τέλος έλαβε η πολύχρονη δικαστική διαμάχη της κυρίας Έλενας Αμβροσιάδου με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Martin Coward. 

Η κα Αμβροσιάδου είχε ασκήσει διώξη κατά του συζύγου της με την κατηγορία της παραβίασης της ιδιωτικής της ζωής, με το δικαστήριο στο Λονδίνο να επιβάλει τελικά αποζημίωση ύψους 50.000 βρετανικών λιρών, συν τα δικαστικά έξοδα, καθώς και περιοριστική εντολή κατά του τελευταίου.

Η κα Αμβροσιάδου είναι ιδρυτικό μέλος και διευθύνουσα  σύμβουλος του ομίλου IKOS, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού ρίσκου. Η διαμάχη ξεκίνησε το 2010, όταν οι δύο πλευρές έλυναν τις οικογενειακές διαφορές τους στα ελληνικά δικαστήρια. Τότε ήταν που η κα Αμβροσιάδου προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένεια της νομικά, κάνοντας μήνυση κατά του κου Coward, λόγω του ό,τι δημοσιοποίησε επίσημα δικαστικά έγγραφα και προσωπικά στοιχεία στα μέσα ενημέρωσης.

Τα εν λόγω έγγραφα περιείχαν προσωπικές και άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή τόσο της ίδιας όσο και του μικρού υιού της. Τον Απρίλιο του 2011, το Εφετείο συμφώνησε πως η δημοσιοποίηση των ιδιωτικών πληροφοριών που περιείχαν τα συγκεκριμένα έγγραφα συνιστούσε παράνομη πράξη.

Εξέδωσε μάλιστα προσωρινή απόφαση περιοριστικής εντολής κατά του κου Coward, η οποία εκτός των άλλων εμπόδιζε τον τελευταίο από την περαιτέρω δημοσιοποίηση μέρους των εγγράφων ή άλλων πληροφοριών που αφορούσαν το γάμο του, την προσωπική του σχέση με την κα Αμβροσιάδου, αλλά και τη σχέση αμφότερων με τον υιό τους.

Επιπλέον, ο κ. Coward αποδέχτηκε και επισήμως την ευθύνη περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής της συζύγου του, συμφωνώντας στη μονιμοποίηση της περιοριστικής εντολής που είχε εκδώσει το Εφετείο.

Αποδέχτηκε επίσης να καταβάλει το ποσό των 50.000 βρετανικών λιρών ως αποζημίωση. Τα χρήματα αυτά, όπως ανακοίνωσε η κα Αμβροσιάδου, θα τα δώσει στα παιδικά χωριά SOS, ενώ επισήμανε πως: «Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν εξαρχής η προστασία της ιδιωτικής μου ζωής και κυρίως εκείνης του υιού μου. Δικαιώθηκα από τη δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε παράνομη και αδικαιολόγητη την ενέργεια του κ. Coward να καταφύγει στη δημοσιοποίηση επίσημων δικαστικών εγγράφων, αποτρέποντας παράλληλα τυχόν αντίστοιχες μελλοντικές παραβιάσεις. Είμαι επίσης χαρούμενη που μπορώ να διαθέσω ένα τέτοιο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS, ενός οργανισμού που παρέχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Ελλάδα».

Την περασμένη εβδομάδα, άλλο ένα δικαστήριο, ελληνικό αυτή τη φορά, δικαίωσε την κα Αμβροσιάδου στο θέμα της επιμέλειας του γιου της.

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο πρώην σύζυγός της, Martin Coward, είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας την επιμέλεια του παιδιού που αυτή είχε και έχει έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, προσήλθε στα ελληνικά δικαστήρια, ζητώντας να ασκείται η επιμέλεια του παιδιού από βρετανική επιτροπή και κυρίως ο έλεγχος της προσωπικής περιουσίας του παιδιού.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφαίρεσε την επιμέλεια από τη μητέρα, με γνώμονα κυρίως την άριστη διαπαιδαγώγηση του παιδιού, τον ακέραιο χαρακτήρα του, την ωριμότητα και την μόρφωση που διαπίστωσε στο παιδί ο δικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 ιανουαρίου, το ανώτατο δευτεροβάθμιο  οικογενειακό  δικαστήριο της Κύπρου έλαβε μια ακόμη θετική απόφαση για έφεση που είχε υποβάλει η κυρία Αμβροσιάδου.

«Η αλήθεια και το δίκιο κερδίζουν πάντα στο τέλος» είπε η ίδια στους ανθρώπους της μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Μια φράση που χρησιμοποιεί η κα Αμβροσιάδου σε δύσκολους αγώνες.

O Κώστας Μήτσης σε μηνιαία περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά


O Πρεβεζάνος Κώστας Μήτσης, με το μουσικό σύνολο ''Επτάσημο'', σε μηνιαία περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, για να τραγουδήσει για τους απόδημους Ηπειρώτες της Βόρειας Αμερικής.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Ελληνας θα διεκδικήσει τη δημαρχία Ν. Υόρκης

Ένας Έλληνας, ο Τζον Κατσιματίδης, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο. 

Ο δισεκατομμυριούχος Κατσιματίδης ήταν παλαιότερα υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος και ενίσχυε οικονομικά υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, όπως τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον. Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προσδοκεί να είναι ο υποψήφιός του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Κατσιματίδης επιδιώκει να διαδεχτεί στο ανώτατο αξίωμα της αμερικανικής μεγαλούπολης τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Ρεπουμπλικανό-ανεξάρτητο), ο οποίος το 2008 κατάφερε να αλλάξει τη νομοθεσία και από δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούνταν, να επανεκλεγεί το 2009 για μια τρίτη τετραετή θητεία.

Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes. Για την επιλογή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Ν. Υόρκης, δήλωσε πως έφτασε στην κορυφή και θέλει τώρα να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει για την πόλη της Νέας Υόρκης.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ο Τζον Κυριακού, πρώην στέλεχος της CIA, καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση


Central Intelligence Agency Seal
Central Intelligence Agency Seal (Photo credit: DonkeyHotey)
Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο Τζον Κυριακού, καταδικάστηκε σήμερα σε 30 μήνες φυλάκιση επειδή αποκάλυψε την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα της υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η καταδίκη του Κυριακού σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα.

Ο Κυριακού καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάνδρειας, στην πολιτεία Βιρτζίνια, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρώην πράκτορας είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Οκτώβριο.

Ο Κυριακού, που εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι το 2004, αποκάλυψε το όνομα του πράκτορα της CIA σε ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποστείλει σε δημοσιογράφο το 2008. Ο ίδιος βοήθησε επανειλημμένα δημοσιογράφους παρέχοντας τους πληροφορίες για θέματα όπως η ανάκριση του Αμπού Ζουμπέιντα, μέλους της αλ Κάιντα, από τη CIA.

Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Στις 25-26 Μαΐου 2013 το Δ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών


Θα γίνει στο Ketsch σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen
-Είναι αφιερωμένο  στα 100χρονα της Απελευθέρωσης  Ιωαννίνων


Η Πανηπειρωτική  Ομοσπονδία Ευρώπης σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen αποφάσισε  όπως το Δ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης γίνει στη Gemeinde Ketsch  am Rhein, δίπλα στο Ρήνο (Ανάμεσα από Ludwigshafen και Hockenheim), στις25-26 Μαΐου 2013.

Το Δ΄ΑΝΤΑΜΩΜΑ Ηπειρωτών Ευρώπης θα είναι η κεντρική εκδήλωση   της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

    Θα λάβει χώρα στη περίφημη Rheinhalle Ketsch χωρητικότητας 1100 και πλέον θέσεων με τη συμμετοχή Ηπειρωτικών Συλλόγων από όλη την Ευρώπη.

   Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Ζωντανή Μουσική κλαρίνο και Τραγούδι Έκπληξη που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Ευρώπης.

   Παραγωγοί και βιοτέχνες από την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γερμανίας και της Ευρώπης.

  Τέλος την δεύτερη ημέρα 26 Μαΐου θα λάβει χώρα το καθιερωμένο Οικονομικό Φόρουμ με διαλέξεις και συζητήσεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη δυνατότητα προώθησης προϊόντων της ιδιαίτερης πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Σας περιμένουμε  όλους για ένα διήμερο επιστροφής στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

π. Δημήτριος Κατσάνος
Γενικός Γραμματέας Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας  Ευρώπης

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Πήτερ Καρμάνος: Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης ομάδας χόκεϊ


O Πήτερ Καρμάνος είναι διευθύνων σύμβουλος της Compuware Corporation και ιδιοκτήτης των ομάδων χόκει Carolina Hurricanes, Plymouth Whalers και Florida Everblades…

Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1943 από οικογένεια Ελλήνων μεταναστών και μέχρι το δημοτικό δε μιλούσε καθόλου αγγλικά. Αποφοίτησε από το Wayne State University και ίδρυσε το 1973 την Compuware, μια εταιρεία λογισμικού με βάση το Ντιτρόιτ μαζί με τους συνεταίρους του Thomas Thewes και Allen Cutting.

Ο Πήτερ Καρμάνος συνίδρυσε επίσης τον οργανισμό Detroit Compuware Hockey στα τέλη του 1970. Το 1994 αγόρασε τους Hartford Whalers με τη δέσμευση να κρατήσει την ομάδα για 4 χρόνια. Αργότερα τη μετονόμασε σε Carolina Hurricanes και τη μετέφερε στο Raleigh της Carolina.

Η ομάδα του μάλιστα κέρδισε το Stanley Cup το 2006.

Του απενεμήθη το Lester Patrick Trophy για την εξαιρετική προσφορά του στο άθλημα του χόκει επί πάγου. Ο Πήτερ Καρμάνος έκανε γενναία δωρεά άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Prentis Cancer Center, το οποίο μετονομάστηκε σε Barbara Ann Karmanos Cancer Institute το 2001, στη μνήμη της πρώτης του συζύγου, Μπάρμπαρα Ανν Καρμάνος, η οποία πέθανε από καρκίνο του στήθους το 1989.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό του ιστολόγιο www.karmanosunplugged.com. Διαμένει στο Detroit μαζί με τη σημερινή σύζυγο του Danialle και τους 3 γιούς του Σωκράτη, Λεωνίδα και Σπύρο, ενώ έχει αποκτήσει συνολικά 6 παιδιά και 8 εγγόνια.

πηγή: ellines.com

Enhanced by Zemanta

Αλέξανδρος Κολλάτος: Ζήτω η κρίση με τον Γ. Παπανδρέου "πρωταγωνιστή" στο Παρίσι!

Από ..."κονφερασιέ" γίνεται ηθοποιός;

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου που ο έγκυρος "Μόντ" αποκάλεσε "κονφερασιέ" και ο Αλέξανδρος Κολλάτος, παίρνοντας τη "σκυτάλη" από την εφημερίδα κάνει τον πρώην πρωθυπουργό... ηθοποιό!

Σε κεντρικό θέατρο του Παρισιού ανέβηκε η παράσταση του Αλ. Κολλάτου όπου "πρωταγωνιστεί" ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με Έλληνες και Γάλλους ηθοποιούς!

"Ζήτω η κρίση" αναφωνούν όλοι οι συντελεστές της πρωτότυπης παράστασης που έχει ήδη αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές.

Γράφουν, ανάμεσα στα άλλα:

"Αυτό είναι θέατρο για μια χώρα που βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Στην αρχή το χάος στην σκηνή είναι σχεδόν τέλειο.

Ένα είδος ψυχιατρικού ασύλου, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί ,η Λαγκάρντ και άλλοι κοροιδεύουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, την Ελλάδα.

Αλλά σύντομα τον αναβρασμό της νεανικής θεατρικής ομάδας διαπερνάει η μνήμη των βίαιων επεισοδίων που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, διαδηλώσεις, νεκροί ,αποχαιρετιστήρια γράμματα αυτών που αυτοκτόνησαν στην δημόσια πλατεία

Και όμως, "Ζήτω η κρίση», μας επιτρέπει να ανακατασκευάσουμε!

Έτσι, λέει αυτό το θέατρο ανταρτών οι οποίοι ανατίναξαν τους κωδικες της δραματικής ευπρέπειας .

Οι τηλεοπτικές ομιλίες του κ. Παπανδρέου, με χρονολογική σειρά, λέξη λέξη, μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό, αποκαλύπτονται ως αυτό που είναι: μια αξιολύπητη και θλιβερή προπαγάνδα .

Η οικονομική κρίση αποκαλύπτει την όλη απάτη του συστήματος.

Αυτή η διεθνής θεατρική ομάδα, που συμπεριλαμβάνει φυσικά και Έλληνες, αντιστέκεται στην ρητορική της κυβέρνησης με αφοπλιστική ειρωνεία σε συνδυασμό με τη δύναμη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και την αρχή της καλής πολιτικής γελοιογραφίας , μας ανοίγει τα μάτια.

Ο Παπανδρέου στο γυμναστήριο ,ο Παπανδρέου κάνει τζόκινγκ, πιο Aμερικανός από Ελληνας, είναι μια ξεκαρδιστική αντίθεση με την πραγματικότητα της χώρας.

Στη σκηνή, οι διαδηλωτές γιουχάρουν τον Γιώργο Παπανδρέου και οι Ερινύες τον χτυπάνε . "Είναι γεγονός πως τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν πλέον να περπατήσουν στο δρόμο», λέει ο Αλέξανδρος Κολλάτος.

Η παράσταση "Ζήτω η κρίση! "ξαναεπισκέπτεται την καθοδική πορεία της Ελλάδας και μιλάει για τα οικονομικά αποτελέσματα της λιτότητας στη ζωή του πληθυσμού.

Για κάθε κατάσταση ή πλαίσιο, θα βρείτε μια εκπληκτική αλληγορία, απλή, άμεση, χιουμοριστική και θεατρικά αποτελεσματική.

Η παράσταση είναι συχνά αντάξια του μεγάλου ακτιβιστικού θεάτρου όπως το Bread & Puppet ή το l’Odin"

Έλληνες κάηκαν ζωντανοί στο Λονδίνο

Τη ζωή τους έχασαν δύο ηλικιωμένοι ελληνικής καταγωγής στο βόρειο Λονδίνο, όταν ξέσπασε φωτιά στην οικία τους, το πρωί της Τρίτης.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για την 80χρονη Χλόη Σιώκου και τον 70χρονο σύζυγο της Αργύρη, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στο διώροφο σπίτι όπου ζούσαν στην περιοχή North Finchley.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά δύο ώρες αργότερα, ωστόσο ήταν ήδη αργά για το άτυχο ζευγάρι.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΛΥΨΗ του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα


Ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Βελγίου  με πολύχρονη και συνεχή παρουσία και στα δρώμενα της απόδημης  Κοινότητας  μας,  κάνει  ένα  σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση  της  πολιτιστικής του παρέμβασης. Αποφάσισε να ανεβάσει στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στο θέατρο Σαν Μισέλ στις Βρυξέλλες την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ένα από τα σημαντικότερα έργα  της Εκκλησιαστικής, αλλά και της Ελληνικής γενικότερα γραμματείας. 

Το έργο σε ποιητική απόδοση, μουσική και σκηνοθεσία του πολυδιάστατου Ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκου Παπακώστα, με τεράστια παρουσία στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, παρουσιάζεται υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς  της Ελλάδος, του Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως:

Νίκος Παπακώστας           ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Δανάη Παπουτσή              ΠΝΕΥΜΑ
Περικλής Κασσανδρινός    ΑΓΓΕΛΟΣ
Δημήτρης Τσολάκης          ΣΚΙΑ ΘΕΟΥ

Ομάδα χορού:

Μάρω Αγρίτη
Ράνια Αηδώνη
Θέμης Αμοιρίδης
Άννα Βασιλείου
Θέμης Μητρόπουλος

Ποιητική απόδοση, Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Εικαστική δημιουργία: Stam Bside,
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος,
Ηχητικά εφέ βίντεο: Panas

 Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα  που έχει αποσπάσει διθυραμβικές  κριτικές από σύσσωμο τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο της χώρας είναι μια διαδραστική και πολυεπίπεδη παράσταση σε μορφή σύγχρονης μινιμαλιστικής  τραγωδίας, που συνδυάζει  το θέατρο και τη μουσική με το βίντεο και τις εικαστικές δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων της ανθρωπότητας, που ασχολήθηκαν με την Αποκάλυψη από 950 μΧ μέχρι και τον εικοστό αιώνα. (Michelangelo, Rafael, Tintoretto, Albrecht Dürer, Gustav Dore, William Blake, Hieronymus Bosch, Jan Brueghel, Hubert van Eyck, Diego Velázquez,  Francisco de Goya και πολλούς άλλους)

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ομογενής υπερυπουργός στην Αυστραλία


Ο ομογενής Τομ Κουτσαντώνης είναι ο νέος υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομών της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό της Εργατικής κυβέρνησης. Ο κ. Κουτσαντώνης αντικαθιστά τον Πατ Κόνλον.

Στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τζάι Γουέδαριλ, ο αναβαθμισμένος κ. Κουτσαντώνης αναλαμβάνει ακόμα τα υπουργεία Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης, ενώ διατηρεί και τα υπουργεία Φυσικών Πόρων και Ενεργείας. Χάνει, όμως, το υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Μικρών Επιχειρήσεων.

Πηγή: greekreporter.gr

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση ομογενών στην Ουάσιγκτον


Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ορκίστηκε χθες για μια δεύτερη τετραετία στην αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέστη σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της 57ης ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη συμβολή της Ομογένειας στην πρόοδο του Αμερικανού Έθνους, ενώ εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι γνωστοί ομογενείς επιχειρηματίες και χρηματοδότες του Δημοκρατικού κόμματος: Τζέιμς Τσάνος, Τζορτζ Τσούνης και Ντένης Μιλ.

Ανάμεσα στους παριστάμενους, εκτός από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τους τρεις τιμώμενους, ήταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ και άλλα μέλη του Κογκρέσου.

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα βρίσκεται σήμερα στην εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο, ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους, για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία και την ομιλία του προέδρου Ομπάμα.

Αμέσως μετά, θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου και του αντιπροέδρου, όπου και θα αναπέμψει την ευχαριστήρια δέηση.

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Έλληνας που έμαθε τον Τομ Χανκς και τον Ταραντίνο να πίνουν ούζο με μεζέ


Δεν είναι μόνο ο φημισμένος γύρος του που μυρίζει Ελλάδα στην καρδιά του Λος Άντζελες αλλά και ο ίδιος που ξεχωρίζει από χιλιόμετρα για την ελληνικότητα της ρίζας του. Το παντοπωλείο - οινομαγειρείο του Πάπα Κρίστο έχει γίνει το πιο must στέκι του Χόλυγουντ, με τον ίδιο να τρίβει το μουστάκι του από περηφάνια.

Το μαγαζί του Πάπα Κρίστο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 65 χρόνια όταν ο πατέρας του Πάπα Κρίστο, Σαμ Κρις, ο οποίος καταγόταν από τον Πόντο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα φέρνοντας το ελληνικό.. άρωμα στο Λος Άντζελες.

Και βέβαια δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι πελάτες που επισκέπτονται το μαγαζί. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει η Real News είναι η Νία Βαρντάλος, ο Τομ Χανκς , ο Κουέντιν Ταραντίνο, η Έλεν Μίρεν καθώς και η Σκάρλετ Γιόχανσον και Μπρίτζετ Φόντα.

Ο Πάπα Κρίστο μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον. «Ο Τομ και η Ρίτα υποστηρίζουν τόσο το έργο του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας όσο και εμάς. Είναι οικογενειακοί μου φίλοι. Μας επισκέπτονται πολύ συχνά στο εστιατόριο για να φάνε και έχουμε γνωρίσει πολύ καλά πια ο ένας τον άλλον.

Τα αγαπημένα ελληνικά προϊόντα της οικογένειας είναι το ταχίνι, η φέτα, η χωριάτικη σαλάτα και το γιαούρτι. Ο Τομ λατρεύει τον γύρο. Με φωνάζει Πάπα Κρις και εγώ Πάπα Τομ» δηλώνει και τονίζει ότι είναι αυτός που έμαθε τον Τομ Χανκς και τον Ταραντίνο να πίνουν ούζο με μεζέ.

Στον πλουσιότερο Έλληνα της Αυστραλίας το φημισμένο Marina Mirage


Το φημισμένο Marina Mirage στην κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας περνάει στα χέρια του πλουσιότερου Έλληνα της Αυστραλίας έναντι 52 εκατομμυρίων δολαρίων."Είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ως τώρα" δηλώνει με ενθουσιασμό. Στο συγκρότημα, εκτός των άλλων, ανήκουν και τα φημισμένα ξενοδοχεία Palazzo Versace και Sheraton Mirage. Διαθέτει ακόμα 100 καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες του κόσμου και 16 εστιατόρια.

Ο κ. Μακρής θέλει να προσθέσει και άλλο ένα ξενοδοχείο και "ένα ελληνικό εστιατόριο που όμοιό του δε θα υπάρχει". Στο παραθαλάσσιο συγκρότημα, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, σύντομα θα δένουν και κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Μακρής έζησε δύσκολα και φτωχικά χρόνια στην Ελλάδα πριν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, και παρά την επιχειρηματική του επιτυχία λέει πως η μεγαλύτερη ήττα στην ζωή του ήταν η ανάμειξη του με την Παναχαϊκή.

Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, τον οποίο δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό BRW, ο κ. Μακρής και ο γιος του, Ρος, συγκεντρώνουν μια περιουσία περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και βρίσκονται στις πρώτες 30 θέσεις των πλουσιοτέρων κατοίκων της χώρας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στην συνέχεια στον κλάδο ακινήτων. Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο Ληγουριό της Επιδαύρου. Γρήγορα η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Στην "πιάτσα" αρχίζει να "ψήνεται" από την ηλικία των 12, όταν αρχίζει να δουλεύει για έναν οίκο μόδας. Ήταν όμως, δύσκολοι καιροί για την Ελλάδα και όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν ένα καλύτερο αύριο έτσι κι εκείνος φτάνει στη Νότια Αυστραλία σε ηλικία 16 ετών. Αρχίζει να δουλεύει σε ένα χυτήριο. "Πάντα έψαχνα για τη μεγάλη ευκαιρία. 'Άλλωστε, το όνειρο όλων ήταν να βγάλουμε ορισμένα χρήματα και να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα", είπε.

Έχοντας συμπληρώσει λιγότερα από δύο χρόνια παραμονής στην Αυστραλία, ο Κώστας κάνει τα πρώτα επιχειρηματικά ανοίγματα.
Ξεκινάει μ' ένα μαγαζί fish & chips για να ανοίξει στη συνέχεια ένα σούπερ-μάρκετ, για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του '70 ιδιοκτήτης αλυσίδας.

Κάποια στιγμή πουλάει τις επιχειρήσεις κρατώντας όμως τα ακίνητα. Η πώληση ενός εξ' αυτών φέρνει τον Κώστα στον αστερισμό των εμπορικών κέντρων, κάνοντας την παρθενική αγορά το 1987. Σήμερα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.

Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει ακόμα να ταξιδέψει, να γνωρίσει περισσότερες χώρες να γλεντήσει ακόμα πιο πολύ το "Ouzo Palace", το πολυτελές σκάφος του που είναι αγκυροβολημένο τον περισσότερο καιρό στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

"Ιδανικά, θα ήθελα κάποια στιγμή να ζω 6 μήνες στην Ελλάδα και 6 μήνες στην Αυστραλία", σημειώνει.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Ολλανδοί Αστυνομικοί συνέλαβαν Έλληνες Φοιτητές που έσκισαν πανό που ξεφτύλιζε την Ελλάδα (VIDEO)

Το συμβάν μας το διηγείται Έλληνας φοιτητής σε e-mail που έστειλε:

"Αγαπητοί φίλοι...Προ λίγων ημερών έλαβα από φίλο που διαμένει εδώ και χρονιά στην Ουτρέχτη βίντεο και φωτογραφίες από ένα πανό που ανάρτησαν Ολλανδοί έξω από ένα θέατρο για να κοροϊδέψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες:

Επάνω είχε την ελληνική σημαία και έγραφε SALE δηλαδή πωλείται...Ο φίλος μου μαζί με άλλους ΕΛΛΗΝΕΣ από τη κοινότητα της περιοχής νέους ανθρώπους περίπου 20-25 άτομα ανέβηκαν επάνω και το έσκισαν με μεγάλη τους χαρά χωρίς όμως να σκίσουν το εθνόσημο...!

Δυο άτομα από αυτούς μαζί και ο φίλος μου, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα όπου και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς θα οριστεί δικάσιμος..."

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ομογενής «μπον βιβέρ» σε επταετή κάθειρξη για απάτη !


Ολοκληρώθηκε στη Βρετανία η δίκη σε μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις απάτης ακινήτων στην οποία ένας Ελληνας «μπον βιβέρ» καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για απάτη με δάνεια ύψους 769 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας από βρετανικές τράπεζες.

Ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούσε για να λάβει δάνεια εκατομμυρίων αγοράζοντας ακίνητα και χρηματοδοτώντας έναν τρόπο ζωής εκατομμυριούχου.

Ειδικότερα ο Καλλάκης έλαβε 740 εκατομμύρια στερλίνες σε δάνεια από την Allied Irish Banks με ψευδείς βεβαιώσεις, ενώ είχε εξασφαλίσει άλλο ένα δάνειο ύψους 29 εκατομμυρίων στερλίνων από την Bank of Scotland για να μετατρέψει ένα πορθεμίο σε σούπεργιοτ το οποίο πλέον ανήκει στον οίκο Lloyds.

Ο Καλλάκης ήταν ήδη γνωστός στο διεθνές κύκλωμα του πόκερ με το ψευδώνυμο «The Don», ενώ χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και βεβαιώσεις κατάφερε να αποκτήσει πάνω από δεκαέξι ακίνητα και περιουσία εκατομμυριούχου.

Μάλιστα στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε τερματίσει τρίτος στο διαγωνισμό on-line πόκερ της ιστοσελίδας 888.com κερδίζοντας 100.000 δολάρια, ενώ πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πιο «τρελά» παιχνίδια πόκερ που έχουν καταγραφεί ποτέ, όπως θα παρακουλουθήσετε στο βίντεο

Ο συγκατηγορούμενός του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την δημιουργία πλαστών εγγράφων για να υποστηριχθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.

«Οι δύο τράπεζες, η Allied Irish Banks και η Bank of Scotland, ενήργησαν αναμφιβόλως απρόσεκτα και απερίσκεπτα καθώς δεν έκαναν πλήρεις έρευνες προτού καταβάλουν τα χρήματα», δήλωσε ο δικαστής Άντριου Γκόιμερ ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του.

«Αν και δεν εξισώνω την θέση των τραπεζών με αυτήν ενός νοικοκυριού ή ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που ξεχνάει να ασφαλίσει το σπίτι ή το αυτοκίνητό του και γίνεται το θύμα μιας διάρρηξης ή κλοπής, φέρουν κάποια ευθύνη γι' αυτό που συνέβη», πρόσθεσε.

Ο δικαστής επισήμανε ότι η Bank of Scotland είχε προειδοποιηθεί από τους δικηγόρους της για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αποδοχή μιας συγκεκριμένης εγγυητικής επιστολής από έναν Ελβετό δικηγόρο που υποστήριζε την αίτηση του Καλλάκη για δάνειο.

«Μας κάνει σχεδόν να πιστέψουμε ότι η ανώτερη διοίκηση επέλεξε να παραβλέψει αυτήν την προειδοποίηση στην βιασύνη της να ολοκληρώσει την συμφωνία με κάθε τίμημα», σημείωσε.

«Ωστόσο είναι αρκετά προφανές ότι και οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την επικρατούσα τραπεζική κουλτούρα στην οποία όλα γίνονται πολύ γρήγορα και οι έλεγχοι στις αιτήσεις είναι επιφανειακοί και βιαστικοί», κατέληξε.

Για όσους ενδιαφέρονται το ποσό των 769 εκατομμυρίων λιρών αντιστοιχεί σε 922 εκατομμύρια ευρώ.

iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Θρήνος στην ομογένεια: Πέθανε ο δημοσιογράφος θρύλος Δημήτρης Καστανάς


Ο δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός, είχε υποβληθεί την Παρασκευή σε δεύτερη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε νοσοκομείο του Μανχάταν. Δεν άντεξε όμως.


Επί 37 χρόνια ήταν διευθυντής του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής (NGTV), το οποίο πούλησε τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το πρώτο του ξεκίνημα στην τηλεόραση έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 1975, όταν σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό εγκαινίασε εβδομαδιαία ελληνική εκπομπή, ανοίγοντας καινούριους ορίζοντες για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Κάθε Κυριακή, από το κανάλι 47 της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης και από κανάλια συνολικά 14 πολιτειών, προβαλλόταν, αρχικά ένα ωριαίο και στη συνέχεια δίωρο πρόγραμμα, γεμάτο Ελλάδα.

Το 1987, προχώρησε σ' ένα ακόμη σημαντικό βήμα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη μεγάλη καλωδιακή εταιρία "Time Warner". Το NGTV, έγινε ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός σταθμός σ' όλο τον κόσμο. Την ίδια περίοδο, εξέδωσε το δίγλωσσο περιοδικό ποικίλης ύλης "ΕΣΕΙΣ", που κυκλοφόρησε ανελλιπώς για 23 χρόνια.

Ο Mister Greek TV

Με την ευκαιρία την ανάδειξής του από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης σε τελετάρχη της παρέλασης του Ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν το 2011, ο Δημήτρης Καστανάς μίλησε τότε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δική του οδύσσεια στην Αμερική.

«Στην αρχή, δεν είχα την πολυτέλεια να έχω συνεργάτες για όλους τους κλάδους. Επομένως, έκανα το σκηνοθέτη, τον παραγωγό και τον παρουσιαστή. Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά απέκτησα μια μοναδική εμπειρία, που με βοήθησε στη μετέπειτα προσπάθειά μου, όταν δημιούργησα το δικό μου τηλεοπτικό σταθμό. Το 1987, έκανα το μεγάλο άλμα, λειτουργώντας τηλεοπτικό σταθμό. Ήμουν ο πρώτος, εκτός των συνόρων της Ελλάδας, που αποπειράθηκα να λειτουργήσω ελληνική τηλεόραση επί 24ωρου βάσεως. Επιπλέον, η προσπάθεια γινόταν στην Αμερική, όπου το τηλεοπτικό κοινό γνώριζε από τηλεόραση και θα μπορούσε να κάνει συγκρίσεις με τα προγράμματα στα αμερικανικά κανάλια. Και μην ξεχνάτε, επίσης, ότι, τότε, στην Ελλάδα υπήρχε μόνο η κρατική ΕΡΤ, κανένας άλλος σταθμός», επισήμανε χαρακτηριστικά ο "Μister Greek TV" των ΗΠΑ, όπως έχουν αποκαλέσει το Δημήτρη Καστανά.

Μιλώντας για το NGTV και τις προσπάθειές του να κρατηθεί στη ζωή, ο ομογενής παραγωγός ανέφερε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, όχι μόνο η ίδρυση και η λειτουργία ενός ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η διατήρησή του, συνεχίζοντας ν' αποτελεί το μοναδικό ελληνόφωνο, 24ωρο τηλεοπτικό σταθμό, εκτός των ελληνικών συνόρων. Επίσης, το NGTV έκανε αγώνες για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού. Διοργάνωσε πολλούς τηλεμαραθώνιους για εθνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς και ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα και τους ανθρώπους της Ομογένειας».

Γεννημένος στο χωριό Μώλος της Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Καστανάς επέλεξε, στην ηλικία των 25 ετών, το δρόμο της ξενιτιάς, έχοντας σπουδάσει νομικά, ενώ εργαζόταν στην Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα. Ήταν Φεβρουάριος του 1968. «Είχα όνειρα πολλά ως νέος άνθρωπος. Η Ελλάδα, όμως, ειδικά τότε, δεν πρόσφερε ευκαιρίες», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Στην Αμερική, λίγο-πολύ, πέρασα από διάφορα στάδια, όπως εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Στη Νέα Υόρκη έκανα διάφορες δουλειές, τον πρώτο καιρό, από εργάτης σε βενζινάδικο μέχρι υπάλληλος σε ανθοπωλείο. Είμαι περήφανος γι αυτό το κομμάτι της ζωής μου, γιατί ήταν για μένα ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο».

Στη συνέχεια, μέσα σε μια εξαετία, με σκληρή εργασία, όπως επισήμανε, κατάφερε να αποκτήσει μερικά εστιατόρια. Από μικρός, όμως, είχε πάθος με τη δημοσιογραφία, την πολιτική και το θέατρο. Όταν, λοιπόν, "στάθηκε στα πόδια του" οικονομικά και κατάφερε να έχει κάποια χρήματα, σκέφτηκε ότι μέσω της τηλεόρασης θα μπορούσε, κατά κάποιο τρόπο, να ασχοληθεί και με τις τρεις του αγάπες, όπως είπε.

Ήταν δύσκολος ο αγώνας για να μπορέσει από τη μια να μεταφέρει την Ελλάδα στα σπίτια των χιλιάδων ομογενών και από την άλλη το τηλεοπτικό πρόγραμμα να είναι σοβαρό και ενδιαφέρον, ώστε να κερδίσει τους Ελληνοαμερικανούς τηλεθεατές. «Αυτό το κοινό, λοιπόν, το κέρδισα, προσπαθώντας παράλληλα να μην μεταφέρω την εικόνα της "ψωροκώσταινας", αλλά την εικόνα μιας Ελλάδας, που μας έκανε όλους περήφανους με την ιστορία και τον πολιτισμό της», είχε δηλώσει .


Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Ποιά είναι η Τίνα Καντελάκη που βρίσκεται στις 10 ισχυρότερες γυναίκες της Ρωσίας

Η Ρωσία με την αναπτυσσόμενη οικονομία της αποτελεί πλέον φυτώριο νέων και επιτυχημένων επιχειρηματιών, όπου μεταξύ άλλων διαπρέπουν και οι γυναίκες. Στις δέκα πιο ισχυρές γυναίκες της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνεται και η Τίνα Καντελάκη που δραστηριοποιείται στον χώρο του Τύπου, της επικοινωνίας και των επενδύσεων.

Η Τίνα Καντελάκη έχει ελληνικές ρίζες από την μεριά του πατέρα της, εξού και το επίθετό της, όμως ο πατέρας της γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γεωργία όπως και η ίδια. Όσο για τη μητέρα της, την Ελβίρα Καντελάκι, έχει μεγαλώσει στην Αρμενία. Η Τίνα σπούδασε φαρμακολογία, όμως σύντομα άφησε τον συγκεκριμένο χώρο για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

Σήμερα κατέχει τη θέση της παρουσιάστριας σε ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα στη ρωσική τηλεόραση. Εκτός από πολύ δυναμική παρουσιάστρια είναι και πολύ καλή επιχειρηματίας καθώς είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας παραγωγής Apostol Media Group.

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δράση, η Καντελάκη δεν αρκείται στο πολιτικό της τοκ-σόου και στην παραγωγή εκπομπών. Η εταιρία της παρέχει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, αλλά και η ίδια έχει υπογράψει συμβόλαιο εκατομμυρίων με γνωστή εταιρία καλλυντικών για να δανείσει το πρόσωπό της στις διαφημιστικές καμπάνιες στης εταιρίας.

Επίσης είναι ιδιοκτήτρια κορυφαίου εστιατορίου στη Μόσχα, του Tinatin restaurant όπου σερβίρονται μόνο πιάτα που είναι βασισμένα στις συνταγές της μητέρας της. Γι' αυτό και πρόσφατα το εστιατόριο βραβεύτηκε ως το καλύτερο με έθνικ κουζίνα στη Ρωσία.

Θεωρείται πρέσβειρα «ομορφιάς» και υπόδειγμα καλού γούστου, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται στην Ρωσική Επιτροπή Παιδείας και προωθεί την εισαγωγή της τεχνολογίας στα ρωσικά σχολεία, ενώ γενικά στρατεύεται υπέρ της βελτίωσης της ρωσικής εκπαίδευσης.

Μάλιστα στις 28 Φεβρουάριου του 2012, η Καντελάκη διεξήγαγε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους τότε υποψήφιους για τη ρωσική προεδρία, με τίτλο «Το μέλλον της ρωσικής εκπαίδευσης, πώς να αποφύγουμε την καταστροφή». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γίνει επικεφαλής μιας δημόσιας επιτροπής του παρατηρητήριου για «Καθαρές Εκλογές»., το οποίο είχε οργανωθεί από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Νεαρών Δικηγορών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Έλληνας πράκτορας της CIA στη φυλακή!

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών αναμένεται να εκτίσει ο 48χρονος Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA, Τζον Κιριάκου, καθώς διέρρευσε μυστικά δεδομένα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας πληροφορίες για βασανιστήρια.

Η δίκη του θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου και είναι ο πρώτος πράκτορας της CIA που θα καταδικαστεί για διαρροή πληροφοριών στον Τύπο στα 60 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Οι δικηγόροι του έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις κατάφεραν να συμφωνήσουν να μείνει στην φυλακή συνολικά 30 μήνες, ενώ η καταδίκη του θα βασιστεί σε νόμο που έχει ψηφιστεί το 1982 και είχε στόχο να αποτρέπει ακόμη και την παραμικρή διαρροή. 

Ο Τζον Κιριάκου έχει στο ενεργητικό του ως πράκτορας της CIA πολλές διακρίσεις. Μία από αυτές είναι και ο εντοπισμός του Abu Zubaydah, το 2002, ενός σημαντικού μέλους της Αλ Κάιντα. Το 2004 αποχώρησε από την Υπηρεσία και άρχισε να εργάζεται ως αναλυτής και σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες. 

Σε συνέντευξή το 2007, ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας μίλησε για πρώτη φορά για πρακτικές εικονικών πνιγμών τις οποίες χρησιμοποιεί η CIA στις ανακρίσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, ενώ σε άλλες τους δηλώσεις αποκάλυψε ένα από τα ονόματα των μυστικών πρακτόρων της CIA. Από τότε άρχισαν τα προβλήματα για εκείνον, ενώ ο ίδιος παραδέχεται το λάθος του. Τον Τζον Κιριάκου έχουν υποστηρίξει ανοιχτά πολλοί συνάδελφοί του, αλλά και γνωστοί Αμερικανοί, όπως ο γνωστός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν.
Enhanced by Zemanta

Μazi: το ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο για το οποίο μιλάνε σε όλο τον κόσμο

Η ελληνική κουζίνα κάνει την πιο δυναμική έφοδό της και γίνεται θέμα συζήτησης στο Λονδίνο, αλλά και στα διεθνή έντυπα, χάρη στο εστιατόριο με το ελληνικότατο όνομα Mazi που υπόσχεται όχι μόνο ελληνική γαστρονομία αλλά και μια πραγματική ελληνική εμπειρία μοιρασιάς φαγητού και εμπειριών.


Η ελληνική γαστρονομία παραμένει ένα από τα πιο δυνατά σημεία της ελληνικής ταυτότητας, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη φήμη της χώρας. Το εστιατόριο Mazi στο Notting Hill (έχει ακόμα και αυλή με κληματαριά) έχει κατορθώσει μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας να γίνει θέμα συζήτησης και αγαπημένο θέμα στα αγγλικά αλλά και τα διεθνή έντυπα.

Γίγαντες Πρεσπών και μαρτίνι ελληνικού καφέ

Ιδιοκτήτες του είναι οι Χριστίνα Μουράτογλου και ο Γάλλος φίλος της Adrien Carre, ενώ την επιμέλεια της κουζίνας έχουν οι γνωστοί σεφ Γιώργος Βενιέρης (του Electra Palace στην Αθήνα) και Αθηναγόρας Κωστάκος (του Bill and Coo στη Μύκονο). Μάλιστα το περιοδικό Οlive ανακήρυξε την Χριστίνα Μουράτογλου γυναίκα του μήνα στο τεύχος Νοεμβρίου, χάρη στην επιτυχία του Mazi. Το εστιατόριο επιλέγει αυστηρά ελληνικές γεύσεις, εκτελώντας με τιμιότητα και ισορροπημένη διάθεση τις συνταγές που πραγματικά παραπέμπουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα στη Φολέγανδρο. Επενδύει στη λογική των μεζέδων που μπορούν να μοιραστούν οι παρέες, ενώ έχει εισάγει την πρωτότυπη και ελκυστική ιδέα των jars. Πρόκειται για βάζα μαρμελάδας που χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν διαφορετικούς μεζέδες: ντολμάδες, ταραμοσαλάτα, αποδομημένη σπανακόπιτα (φύλλα κρούστας με σπανάκι και φέτα), γίγαντες Πρεσπών με παστουρμά κ.ο.κ. Τα πιάτα αλλάζουν συνεχώς, νέοι μεζέδες σερβίρονται στους πελάτες ανάλογα και με την εποχή.

Η κάβα έχει αποκλειστικά ελληνικά κρασιά επενδύοντας στους νέους έλληνες παραγωγούς με τις βιολογικές καλλιέργειες, χωρίς να λείπουν και μερικά από τα μεγάλα ονόματα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου στο Αγιωργίτικο της Νεμέας, το κόκκινο κρασί που γοητεύει ιδιαίτερα τους Αμερικάνους αλλά προφανώς τώρα και τους Άγγλους. Πολλά είναι και τα cocktails που τολμούν να πειραματιστούν με ελληνικές γεύσεις: χαρακτηριστικό είναι το μαρτίνι μελομακάρονο που σερβιρίστηκε στις γιορτές, αλλά και το καθιερωμένο στον κατάλογο μαρτίνι ελληνικός καφές. Μάλιστα στα επιδόρπια περιλαμβάνεται και παγωτό με γεύση ελληνικού καφέ.


Η διεθνής απήχηση της ελληνικής κουζίνας

Το Μazi γρήγορα έγινε αγαπημένο στέκι δημοσιογράφων και κριτικών τέχνης που δεν σταματούν να γράφουν για αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα για το εστιατόριο του Notting Hill υπάρχουν και σε διεθνείς τίτλους που εκδίδονται στην Ταϊβάν, την Ολλανδία, Χονγκ Κόνγκ κ.α. Επιπλέον, η Standard το συμπεριέλαβε στα 10 καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς στο Λονδίνο, ενώ μπήκε και στον κατάλογο του Michelin 2013 για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του Λονδίνου.


Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κουζίνα είχε μείνει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση τα τελευταία χρόνια. Δεν μπόρεσε κανείς να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του το Real Greek που βρισκόταν στο Hoxton. Εμφανίστηκε το 1999 με σεφ τον άκρως επιτυχημένο σεφ Θεόδωρο Κυριακού. Όταν πούλησε όμως το εστιατόριο οι νέοι ιδιοκτήτες το επέκτειναν με έξι νέα καταστήματα, με αποτέλεσμα να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το TimeOut του Λονδίνου. Μάλιστα από τον Ιούλιο έκλεισε το κατάστημα στο Hoxton.

Η Ελληνίδα που κέρδισε το στοίχημα με το Mazi

H Xριστίνα Μουράτογλου, συνιδιοκτήτρια του Mazi, έφτασε στο Λονδίνο πριν από 20 χρόνια για σπουδές και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις. Εκμεταλλεύτηκε άμεσα το κενό στην ελληνική κουζίνα και σχεδίασε τη δημιουργία του Mazi. Επέλεξε απλή αισθητική για το χώρο και συνταγές της γιαγιάς, αλλά με τη χρήση μερικών εναλλακτικών αλλά οπωσδήποτε αυθεντικών προϊόντων: ελληνική σαλάτα με φέτα και δίκταμα, για παράδειγμα. Καθόλου τυχαία, επέλεξε να ανοίξει το Mazi στον χώρο που παλιά βρισκόταν το Costas Grill. Στον εσωτερικό χώρο μπορούν να καθίσουν περί τα 40 άτομα ενώ στην αυλή άλλα 30 περίπου.


Η Xριστίνα Μουράτογλου τώρα σχεδιάζει να επεκταθεί, όχι με τη δημιουργία ενός νέου Mazi, αλλά με ένα καινούριο ελληνικό εστιατόριο με εναλλακτική προσέγγιση. Πριν από το Mazi, είχε ανοίξει ένα ιδιαίτερο εστιατόριο το Baity Kitchen μαζί με την φίλη της σεφ από την Παλαιστίνη Joudie Kalla στην Walton Street.

Πηγή:  iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνίδα που έγινε εκατομμυριούχος χάρη σε ένα σακάκι!

Είναι μόλις 28 ετών, έχει ελληνικά γονίδια και είναι... το κορίτσι φαινόμενο που απασχολεί την Σίλικον Βάλεϊ. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος κάνοντας το «κέφι» της!

Όλα ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, όταν βρήκε ένα vintage σακάκι Channel. Το αγόρασε 8 δολάρια, το μεταποίησε και το πούλησε στο e- bay για 1.100 δολάρια!

Έχοντας μέσα της πάθος για την μόδα άρχισε να ψάχνει κρυμμένους θησαυρούς γνωστών σχεδιαστών, τους οποίους στην συνέχεια μεταμόρφωνε και πουλούσε σε τρομερά καλές τιμές.

Σήμερα ζει το αμερικάνικο όνειρο όντας ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Nasty Gal, της εταιρίας που έστησε το 2006.

Το 2012 οι πωλήσεις της εταιρίας της τετραπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 130 εκατομμύρια δολάρια. Η Nasty Gal είναι σήμερα μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Αμερικής, που φιγουράρει στις λίστες του Forbes.

Οι πιστοί followers της νεαρής στο facebook ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ τα ρούχα της φοριούνται σε 50 χώρες του κόσμου.

Πρόσφατα πήρε 9 εκατομμύρια δολάρια από τον επενδυτικό κολοσσό Index Ventures.

Την ίδια ώρα ψάχνει για ένα χώρο, όπου θα στεγάσει τους 110 υπαλλήλους της, ενώ όπως λέει όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

«Σύντομα θα γίνουμε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό σήμα», λέει και εξηγεί ότι τα κατάφερε επειδή «δεν έβαζα στόχους, δεν κοίταγα προς την κορυφή, απλά έκανα το χόμπι μου επάγγελμα».
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Ελληνας Σταν Σκαφίδας που στην Αυστραλία λένε ότι «θα γράψει ιστορία»

Ο oμογενής επιστήμονας, Σταν (Ευστράτιος) Σκαφίδας ψηφίστηκε από την εφημερίδα «The Age» ως μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας που «θα γράψουν ιστορία στα χρόνια που έρχονται», χάρη στο γενετικό τεστ που ανακάλυψε και το οποίο μπορεί να προβλέπει αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό.

Σύμφωνα με την ανακάλυψη, το γενετικό αυτό τεστ θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρόνια και θα προβλέπει με ακρίβεια 70% αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό, επιτρέποντας έτσι την έγκαιρη παρέμβαση της επιστήμης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Molecular Psychiatry».

Ο Σταν Σκαφίδας γεννήθηκε το 1971 στη Μελβούρνη και το «μικρόβιο» της τεχνολογίας το είχε από παιδί γι' αυτό, όπως αναφέρει, τα δώρα που ζητούσε είχαν πάντα σχέση με ηλεκτρονικές μηχανές και υπολογιστές. Επισκέπτεται πολύ συχνά την Ελλάδα, όπου ζουν οι περισσότεροι συγγενείς του, ενώ αναφέρει ότι και οι δύο γονείς του είναι από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Σταν Σκαφίδας είναι σήμερα επικεφαλής της έρευνας στο NICTA (εθνικό ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας) και κατέχει βραβεία αριστείας σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. Το NICTA είναι σήμερα το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς προθέσεων διέγερσης του αμφιβληστροειδούς, δηλαδή του βιονικού ματιού.

Ο Σταν Σκαφίδας είναι, επίσης, ο συνεφευρέτης του AFH, ενός κρίσιμου συστατικού της τεχνολογίας συνύπαρξης Bluetooth. Μέχρι σήμερα, η AFH τεχνολογία έχει ενσωματωθεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Bluetooth και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Κατέχει πάνω από είκοσι διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, στα ασύρματα και σε άλλα συστήματα επικοινωνίας.

Ο ίδιος λέει ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος του είναι η παροχή βιονικής όρασης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Ο κ. Σκαφίδας παραδέχεται ότι «χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά» αλλά «οι ανθρώπινες δοκιμές δεν είναι πολύ μακριά για μια συσκευή που θα μπορούσε πραγματικά να χαρακτηριστεί πραγματικά θαύμα».

Πηγή: | iefimerida.gr

Μήνυση για απαγόρευση ισλαμικής μαντίλας κατά ορθόδοξου σχολείου της Αγγλίας

Μήνυση κατά του ελληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου του Αγίου Κυπριανού που λειτουργεί κοντά στο Λονδίνο κατέθεσε ζευγάρι μουσουλμάνων, λόγω της απαγόρευσης στην κόρη τους να παρακολουθεί μαθήματα φορώντας την παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα.

Οι γονείς της εννιάχρονης μαθήτριας λένε ότι η παρουσία της κόρης τους χωρίς κάλυψη της κεφαλής μπροστά σε άνδρες δασκάλους τώρα που πιστεύουν ότι έχει μπει στην εφηβεία είναι αμαρτία και ότι η απαγόρευση από το σχολείο συνιστά παραβίαση των θρησκευτικών της ελευθεριών.

Η διεύθυνση του σχολείου απαντά ότι το ζευγάρι είχε ενημερωθεί για τους κανόνες λειτουργίας κατά την εγγραφή της κόρης τους πριν από δύο χρόνια, όταν πήρε μεταγραφή από ιδιωτικό σχολείο. Η διευθύντρια Κέιτ Μαλιόκο δηλώνει ότι ο κανονισμός για την ένδυση των μαθητών είναι σαφής και συμφωνημένος με τους γονείς.

Το δημοτικό σχολείο του Αγίου Κυπριανού στο Κρόιντον, νοτίως του Λονδίνου είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό κρατικά χρηματοδοτούμενο ολοήμερο σχολείο στην Αγγλία που δίνει έμφαση στην ελληνορθόδοξη διδασκαλία, προσφέροντας μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Ιδρύθηκε το 2000 με τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας και Θυατείρων. Επίσημα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας τα ανέδειξαν ως το καλύτερο σχολείο της περιοχής.

Ισχύουσα οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρει ότι οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει «να ενεργούν με τρόπο λογικό» ως προς την αποδοχή διαφόρων πεποιθήσεων που σχετίζονται με ρούχα, κόμμωση και θρησκευτικά σύμβολα που φέρουν οι μαθητές. Προστίθεται ωστόσο ότι οι διευθυντές των σχολείων έχουν την ύστατη εξουσία περιορισμού της ελευθερίας των μαθητών να εκδηλώνουν τη θρησκευτική τους πίστη όταν τίθεται θέμα υγείας, ασφάλειας ή προστασίας άλλων μαθητών

Το ελληνοαμερικανικό λόμπυ παλεύει να μην δοθούν φρεγάτες στη Τουρκία

Συνεχίζει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στις ΗΠΑ τον αγώνα ενημέρωσης για να αποτραπεί η δωρεάν παραχώρηση  των 2 μεταχειρισμένων φρεγατών Perry  στην Τουρκία παρά την πρώτη έγκριση  από το Κογκρέσο η χορηγία φρεγατών του αμερικανικού στόλου που είναι εξοπλισμένες με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Η τροπολογία (HR 6649) δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο Ομπάμα να χορηγήσει τις δύο φρεγάτες  USS Halyburton (FFG-40) και  USS Thach (FFG-43) στην Τουρκία.Για να ενεργοποιηθεί όμως η τροπολογία πρέπει να εγκριθεί και από την Γερουσία.


English: The Arabian Gulf (Mar. 23, 2003) — Th...
The U.S. Navy frigate USS Thach (FFG-43) (Photo credit: Wikipedia)
Τι λέει το λόμπυ

 ''Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα άλλο παράδειγμα προνομιακής μεταχείρισης  από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία όσον αφορά τις αμυντικές συναλλαγές άμυνα, παρά την  αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας προς Κύπρο και το Ισραήλ και τίς συνεχιζόμενες εδαφικές διεκδικήσεις  της προς  την Ελλάδα'' αναφέρει το κάλεσμα δράσης που καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να γράψουν στους αντιπροσώπους τους και να ζητήσουν - έστω και τώρα- να μην εγκρίνουν την παραχώρηση..

''Αν αυτό το νομοσχέδιο περάσει, η Τουρκία θα προσθέσει δύο αμερικανικής κατασκευής φρεγάτες των κατευθυνόμενων βλημάτων  στο οπλοστάσιό της : το USS HALYBURTON (FFG-40) και το USS Thach (FFG-43). Μέχρις ότου η Τουρκία να δεσμευτεί - συνεχίζει το κάλεσμα του ελληνοαμερικανικού λόμπι- σε μια πολιτική για την ειρήνη στην περιοχή και σταματήσει την  προκλητική συμπεριφορά της, η οποία οδηγεί σε αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν  προνομιακή μεταχείριση στην Τουρκία. Το HR 6649 δεν πρέπει να περάσει. Γράψτε στον αντιπρόσωπο σας  ώστε να καταψηφίσουμε αυτό το απερίσκεπτο νομοσχέδιο'', καταλήγει. 

Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...