Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ένα βήμα πριν την φυλακή ομογενής βουλευτής επειδή έκανε ρουσφέτι στην Κατερίνα Στανίση

Παράνομα φέρεται να επέτρεψε να μπει στον Καναδά η Κατερίνα Στανίση και 4 μέλη του συγκροτήματός της ο -ελληνικής καταγωγής- βουλευτής Τζιμ Καρύγιαννης. Προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Έγινε κάποια παρεξήγηση στο αεροδρόμιο επειδή δεν είχαμε άδεια εργασίας. Αλλά μετά παρενέβη ο βουλευτής και ήταν όλα πολύ εύκολα. Και όχι, δεν τραγούδησα στο μνημόσυνο του πατέρα του».Αυτό δήλωσε η Κατερίνα Στανίση που μόλις επέστρεψε από μια εμφάνισή της στο Ellas Banquet Hall του Τορόντο.

Μια εμφάνιση που ποτέ δεν θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει ο βουλευτής ώστε οι αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τορόντο να κάνουν τα στραβά μάτια για το γεγονός ότι η Στανίση και οι μουσικοί της δεν είχαν άδεια εργασίας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν έγινε γνωστό το «ρουσφέτι», ο βουλευτής αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη όπου απλά είπε ότι «Βοηθάω πολλούς ανθρώπους να έρθουν στον Καναδά» και παραδέχτηκε ότι στην εκδήλωση -το εισιτήριο για την οποία ήταν 95 δολάρια- «ακούστηκε ένα τραγούδι που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα μου».

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το Hellenic Relief έδωσε ελπίδα στην Αθήνα

Εγινε σήμερα το πρωί στο Μερώπειο Ίδρυμα κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Relief

Από τις 9 το πρωί οι δικαιούχοι καταγεγραμμένοι άποροι και άπορες οικογένειες προσήλθαν να παραλάβουν τα δέματα τους που περιείχαν τρόφιμα.


Την όλη οργάνωση και επιμέλεια της διανομής είχε όπως κάθε φορά η Κα. Μαρία Σιούρδη βοηθούμενη από ένα πληθος εθελοντριών.

Αυτή τη φορά στην διανομή παραβρέθηκε και ο ομογενείς εξ Αμερικής και στέλεχος του Hellenic Relief Κος. Π. Ζέρβας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ: Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Δημητρίου, στέλεχος της ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Φωτό από ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ Ν.Υόρκης

 Σε ηλικία 58 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), μέσα στο σπίτι του από καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Δημήτρης Δημητρίου, στέλεχος για πολλά χρόνια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Ο Τζέι Τζέι -όπως ήταν γνωστός στους ομογενειακούς κύκλους και σε μερίδα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας- αγωνίστηκε με γνώση και πάθος για τη διατήρηση και προβολή της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς στην Αμερική. Ήταν από τα ενεργά στελέχη ομογενειακών φορέων που διοργάνωσαν στο παρελθόν μεγάλες διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού (ονομασία Σκοπίων και Κυπριακό). Επίσης, για πολλά χρόνια ήταν ο κύριος εκφωνητής στην ετήσια ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε το 1954 στη Χαλκιδική και ζούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '70 στη Νέα Υόρκη, όπου αρχικά σπούδασε μαθηματικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Κολέγιο Κουίνς του Δημοτικού Πανεπιστημίου της πόλης, έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς, όπως στον εργοληπτικό.

Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος και στέλεχος -κατά διαστήματα- τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αθηνά Λαζαρίδη-Δημητρίου και την 25χρονη κόρη τους Ελισάβετ.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνας το αφεντικό των Disneyland!


Από οδηγός λεωφορείου... πρόεδρος της Walt Disney World Resort. Ο επιχειρηματίας από τη Φλόριντα, Ελληνας ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Γιώργος Καλογρίδης, μετά από σαράντα δύο χρόνια πετυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα και ξενοδοχεία της Walt Disney, προήχθη επάξια σε τιμονιέρη του πιο διάσημου ομίλου παγκοσμίως.  

Ευσυνειδησία, κοινωνική τόλμη, ομαδικό πνεύμα, διορατικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της ηγετικής προσωπικότητας του 59χρονου Γιώργου Καλογρίδη, του πέμπτου κατά σειρά -και του πρώτου ανοιχτά δηλωμένου γκέι- προέδρου της κολοσσιαίας επιχείρησης που έχει κατακτήσει τις καρδιές των τουριστών όλου του πλανήτη. Μια προσωπικότητα που ξέρει να μάχεται και να παλεύει, ακόμα και αν πρέπει να υπερασπιστεί δημόσια τις ομοφυλοφιλικές του επιλογές και τη δωδεκαετή σχέση του με τον Αντι Χάρντι. Ενας εξαιρετικός επαγγελματίας που σήμερα χαρακτηρίζεται «ο πιο ισχυρός γκέι άνδρας του πλανήτη». Μάλιστα, δεν δίστασε από τη διευθυντική θέση που κατείχε στο πέντε αστέρων «Grand Resort & Spa Floridian» της Disney στα τέλη της δεκαετίας του 80’ να σκουπίσει μαζί με τους υπαλλήλους του με πετσέτες υγρό γκαζόν, προκειμένου να ικανοποιήσει τα παράξενα γούστα της πελάτισσάς του που... το ήθελε ακόμα πιο στεγνό.


Η Κάλυμνος

Το μαγευτικό ταξίδι του Γιώργου Καλογρίδη, με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια από την πανέμορφη Κάλυμνο) στον κόσμο της Walt Disney ξεκινάει το 1971. Ο 17χρονος τότε Γιώργος αναζητούσε απεγνωσμένα εργασία, αφού με τα χρήματα που θα εξασφάλιζε θα μπορούσε να ξεκινήσει τις σπουδές του στο τμήμα Κοινωνιολογίας του University of Central Florida. Την περίοδο εκείνη (για την ακρίβεια, την 1η Οκτωβρίου του 1971) η Walt Disney θα ανακοινώσει τα εγκαίνια του resort της στη Φλόριντα, με αποτέλεσμα μερικούς μήνες νωρίτερα να αναζητήσει 6.000 υπαλλήλους που θα αναλάμβαναν τα απαιτητικά πόστα ενός ξενοδοχείου, οι εργασίες του οποίου κράτησαν επτά χρόνια.

«Εκανε πολλή ζέστη εκείνη την ημέρα, θυμάμαι» εκμυστηρεύεται ο Γιώργος Καλογρίδης και προσθέτει: «Καθόμουν υπομονετικά σε μια ατελείωτη ουρά μέχρι να έρθει η σειρά μου να υπογράψω την αίτηση που χρειαζόταν. Μιλούσα με τα άτομα που κάθονταν μπροστά μου και πίσω μου και, ειλικρινά, τα έχασα όταν πληροφορήθηκα ότι και οι δύο είχαν απολυθεί από το... Ακρωτήριο Κανάβεραλ όπου εργάζονταν για το πρόγραμμα “Απόλλων”, το οποίο μόλις είχε ολοκληρωθεί. Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε ήταν ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν καταφέρει να στείλουν άνθρωπο στο φεγγάρι και εγώ με ένα απλό απολυτήριο λυκείου βρισκόμουν στην ίδια μοίρα με εκείνους».

Λίγες μέρες αργότερα ο Γιώργος Καλογρίδης θα δεχτεί το πολυπόθητο τηλεφώνημα από την επιχείρηση, που τον καλούσε να εργαστεί στο ξενοδοχειακό της συγκρότημα ως οδηγός λεωφορείου. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα δεχτεί και θα καταφέρει όχι μόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του, αλλά και να διακριθεί επαγγελματικά σε όποιο πόστο κλήθηκε να αναλάβει.

Η ανέλιξη

Από οδηγός λεωφορείου ο νεαρός φοιτητής θα πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου. Θα αναζητήσει έτσι θέση σερβιτόρου σε ένα από τα χλιδάτα εστιατόρια του σύγχρονου resort και θα καταφέρει να κάνει το όνομά του γρήγορα γνωστό στα διευθυντικά γραφεία, που θα ξεκινήσουν να του αναθέτουν συνεχώς όλο πιο σημαντικές εργασίες. Ετσι, λίγα χρόνια αργότερα το πείσμα του για διάκριση και επαγγελματική καταξίωση θα τον οδηγήσει στη διευθυντική θέση του «Grand Resort & Spa Floridian» της Disney.

Οσοι θα τον γνωρίσουν ως διευθυντή θα έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα για εκείνον. Εργατικός όσο κανένας άλλος. Λέγεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν του άρεσε να κλείνεται μέσα στο γραφείο του υποδυόμενος τον ρόλο του αυστηρού διευθυντή, αλλά προτιμούσε να βρίσκεται συνεχώς στους χώρους του ξενοδοχείου και να παρακολουθεί τα πάντα, αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να λειτουργούν όλα ρολόι.

Μετά το διάσημο «Resort & Spa» της Φλόριντα, ο Γιώργος Καλογρίδης θα αναλάβει να φέρει εις πέρας μια νέα δουλειά, καθώς η Walt Disney Company θα τον χρήσει αντιπρόεδρο του θεματικού πάρκου Epcot το 1999, του νέου αξιοθέατου -για εκείνη την εποχή- της Disney που μοιάζει με γιγαντιαία μπάλα. Οι εργασίες που θα προσφέρει θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και έναν χρόνο αργότερα θα συμβεί κάτι που ούτε και ο ίδιος ίσως να περίμενε, καθώς θα κληθεί να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου όλων των Disneyland resort.

Ετσι από το 2000 έως και το 2002 θα βρεθεί να εργάζεται στα κεντρικά κτίρια του ομίλου στην Καλιφόρνια και για την ακρίβεια στην πόλη Anaheim. Από εκεί δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που τον θυμούνται μέχρι σήμερα να σκουπίζει, να αδειάζει κάδους σκουπιδιών, αλλά και να ξεχωρίζει τα ανακυκλώσιμα. Αλλωστε, όπως λέει, το μόνο που τον απασχολεί από την πρώτη κιόλας μέρα της επαγγελματικής του θητείας στη Walt Disney είναι μόνο η λεπτομέρεια και η ικανοποίηση και του τελευταίου πελάτη.


Στο Παρίσι

Το 2006 ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας θα βρεθεί στο Παρίσι ως γενικός διευθυντής του πιο διάσημου θεματικού πάρκου της Ευρώπης, όπου θα παραμείνει μέχρι και το 2009. «Ημουν πολύ χαρούμενος που βρέθηκα κι έζησα για κάποια χρόνια στο Παρίσι και στην Ευρώπη. Βέβαια, τις σχέσεις με το Anaheim και με τους ανθρώπους της εταιρείας μας εκεί δεν τις διέκοψα ποτέ, γι’ αυτό κι ήμουν έτοιμος για κάθε ευκαιρία επιστροφής που θα μου δινόταν» έχει δηλώσει ο Γιώργος Καλογρίδης, ο οποίος επέστρεψε στην Καλιφόρνια το 2009, στη θέση μάλιστα του προέδρου των Disneyland Resort.

«Η πρόταση μου έγινε τηλεφωνικά. Ηταν μια έκπληξη για μένα, γι’ αυτό και ήθελα να ήμουν σίγουρος ότι άκουσα σωστά. Αν μου το ζητούσαν έναν χρόνο νωρίτερα, δεν θα ήξερα πραγματικά τι να απαντήσω. Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία». Στη θέση του προέδρου όλων των Disneyland Resort ο Γιώργος Καλογρίδης παρέμεινε μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, οπότε του ανακοινώθηκε πως από εδώ και στο εξής θα είναι το «big boss», ο νέος πρόεδρος της Walt Disney World Resort, λόγω της συνταξιοδότησης του Μεγκ Κρόφτον.


Επικεφαλής 66.000 υπαλλήλων και 24 ξενοδοχείων

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τώρα πια δεν θα έχει μόνο την ευθύνη των ξενοδοχειακών μονάδων του ομίλου, αλλά και των θεματικών του πάρκων, που κάθε χρόνο γίνονται πόλος έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών. O 59χρονος Γιώργος Καλογρίδης από την 1η Φεβρουαρίου είναι επικεφαλής 66.000 υπαλλήλων που εργάζονται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Walt Disney, ενώ έχει την ευθύνη και για τα τέσσερα θεματικά πάρκα που διαθέτει η επιχείρηση, καθώς και για τα είκοσι τέσσερα ξενοδοχεία της. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον είναι τεράστιες, κάτι που το γνωρίζει καλά, αφού η Disney ετοιμάζεται να ανοίξει νέο θεματικό πάρκο αξίας 1 δισ. δολαρίων στο Ορλάντο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το σχέδιο επέκτασης της Fantasyland, αξίας περίπου 500 εκατ. δολαρίων. Οι ειδικοί της αγοράς θεωρούν πώς ο νέος πρόεδρος θα καταφέρει να οδηγήσει το ιστορικό όνομα της επιχείρησης ακόμα πιο ψηλά, αφού είναι παθιασμένος, έχει μοντέρνες ιδέες, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να αξιοποιεί όσο καλύτερα μπορεί τις δυνατότητες της ομάδας που έχει και συνεργάζεται κάθε φορά.


Η λατρεία για Μέρι Πόπινς και Γαϊδαράκο!

Ο Γιώργος Καλογρίδης, ο οποίος λατρεύει την ταινία της Walt Disney «Mary Poppins», τώρα πια ζει μόνιμα στο Νιούπορτ της Καλιφόρνιας μαζί με τον εδώ και δώδεκα χρόνια σύντροφό του Αντι. Το ζευγάρι πρόκειται μάλιστα σύντομα να μετακομίσει, αφού απέκτησε ένα δικό του σπίτι στο Ορλάντο της Καλιφόρνιας και ένα στο θεματικό πάρκο της Disney World, το Golden Oak. Το σπίτι είναι σε σχέδιο της Disney, ενώ από τους εσωτερικούς του χώρους δεν θα λείπουν σίγουρα οι αγαπημένοι ήρωες του Γιώργου Καλογρίδη, με έναν από αυτούς να είναι ο Εeyore (Γαϊδαράκος) από τον «Winnie The Pooh».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ/espresso

Enhanced by Zemanta

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ισμήνη Καρύδη Swensson: Μια Ελληνίδα στο πλάι του Ομπάμα


Άρωμα Ελλάδας στο Λευκό Οίκο φέρνει η Ισμήνη Καρύδη Swensson, αφού κατάφερε να είναι στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου...

Η Ισμήνη είναι γεννημένη νικήτρια. Περπάτησε όταν οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν θα περπατήσει, τέλειωσε το Πολυτεχνείο και αναζήτησε την τύχη της στο εξωτερικό.Πώς βρέθηκε, όμως, στην προεκλογική καμπάνια του Μπάρακ Ομπάμα;

Η ίδια περιγράφει τη συνάντησή της με τον πρόεδρο...
" Τον συνάντησα κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο. Κατά τη συζήτησή μας με εντυπωσίασε ο θαυμασμός του για την Ελλάδα και η ένθερμη υποστήριξή του στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσει την κρίση και να επιβιώσει υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες".
Και συνεχίζει: " Θα έλεγα ότι είναι μια χαρισματική προσωπικότητα, ιδιαίτερα απλός και ευγενής προς τους συνομιλητές του".

Η Ισμήνη ήταν ένα από τα σημαντικά στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα. Παράλληλα έχει και μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

Πηγή: Espresso

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ποιά είναι τα αδέλφια Νυφούδη που πλημμύρισαν τα σπίτια του Λονδίνου με ελληνικά προϊόντα

Το πιο ιδανικό σημείο φαίνεται πως διάλεξαν οι Θεσσαλονικείς Νίκος και Γιώργος Νυφούδης, μαζί με τον φίλο και συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη για να κάνουν το σχέδιό τους πραγματικότητα: να προσφέρουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στους ανθρώπους του Λονδίνου.

«Όσοι έχουν περάσει τα φοιτητικά τους χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία μπορούν να καταλάβουν το μεράκι του να προσφέρουμε καλομαγειρεμένο απλό ελληνικό φαγητό στους ανθρώπους του Λονδίνου» περιγράφει ο Νίκος Νυφούδης, που μαζί με τον αδερφό του Γιώργο ταξίδεψαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, δοκίμασαν και τελικά επέλεξαν τα καλύτερα προϊόντα στο είδος τους.

Παστέλι από την Ξάνθη, Λάδι από τη Λακωνία, Μαρμελάδες από την Μακεδονία και Αλλαντικά από την Ευρυτανία στην καρδιά του Λονδίνου.

Στο 29 της Store street, λίγα μέτρα από την γνωστή στους περισσότερους επισκέπτες του Λονδίνου στάση του Tottenahm Court Road στην καρδιά της Ακαδημαϊκής Βρετανίας βρίσκεται το κουκλίστικο μικρό παντοπωλείο τους, με το όνομα The Life Goddess που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές της ελληνικής γαστριμαργικής δημιουργικότητας.

«Φιλοδοξούμε το the life goddess να αποτελέσει ένα παράθυρο ελληνικού πολιτισμού, διατροφικού και όχι μόνο, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν ανοίξει» αναφέρουν. «Είμασταν πολύ τυχεροί διότι από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημά μας δώσανε εικόνα και μορφή οι Beetroot, δημιουργικοί γραφίστες της Θεσσαλονίκης ενώ την διακοσμητική ταυτότητα του χώρου δημιούργησαν οι IDEA interior design art Αργυρώ Βλάχου και Πέτρος Φραγκόπουλος».

Τα υλικά που επιλέχτηκαν για τον χώρο είναι το φυσικό ξύλο, το ακατέργαστο μέταλλο και το μαύρο φυσικό πλακάκι αντανακλώντας το μαύρο της Σαντορίνης. Τα δοκάρια και οι ζωγραφισμένοι τοίχοι δίνουν το στίγμα της εταιρικής ταυτότητας που έντονα, αλλά ταυτόχρονα και διακριτικά, αναβλύζει Ελλάδα, όπως γράφει το travelstyle.gr.

Η φιλοσοφία του καταστήματος περιλαμβάνει αυστηρά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, οικοτεχνίες και μικρούς τεχνίτες του είδους, που προσφέρονται πέρα από τα ράφια στο παντοπωλείο και μαγειρεμένα σε διαφορετικές εκδόσεις αλλά πάντα σε μικρές δόσεις. Το μενού τυπώνεται κάθε μέρα το ίδιο πρωί και περιλαμβάνει 2 φαγητά φρεσκομαγειρεμένα, 3 σαλάτες και 1 σούπα.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ποιά είναι η όμορφη δημοσιογράφος Φανή Γραμματικόγιαννη πίσω από τον ζάπλουτο Τούρκο της Γαλατασαράι

Ο Ουνάλ Αϊσα είναι Τούρκος επιχειρηματίας με περιουσία 800 εκατ. δολαρίων. Ο Αϊσάλ γνώρισε την δημοσιογράφο Φανή Γραμματικόγιαννη πριν από πέντε χρόνια σε πολυτελές εστιατόριο της Βουλιαγμένης.

Ο έρωτας του ήταν κεραυνοβόλος και έκανε το παν για να κλέψει την καρδιά της. Μετά από έναν χρόνο το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στο Μανχάταν.

Με περιουσία 800.000.000 δολαρίων ο Ουνάλ Αϊσάλ, δραστηριοποίηθηκε επιχειρηματικά μέσω της εταιρείας κολοσσού UNIT την οποία ίδρυσε στις Βρυξέλλες.

Ο συγκεκριμένος όμιλος περιλαμβάνει κλάδους δραστηριοτήτων που αφορούν στο εμπόριο πετρελαίου, τη βιοτεχνολογία, τις αναλώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό και την αγορά ακινήτων.

Κύρια πηγή εσόδων για την UNIT του βαθύπλουτου Αϊσάλ αποτελούν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αναφέρει το sport24.

Ο 71χρονος ισχυρός άνδρας της Γαλατασαράι, είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων εργοστασίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία, ενώ έχει επενδύσει και με την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

Εκτός των άλλων η εταιρεία του κατασκεύασε πέντε ενεργειακές μονάδες στον Ιράν, ενώ το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο ανεμογεννητριών στη Βουλγαρία είναι δικό του.


Mega-επιχειρηματίας

'Ηδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για μονάδες καύσης βιομάζας σε Κροατία, Τουρκία, ένα εργοστάσιο γεωθερμίας στη Ρουμανία, ενώ στη συλλογή του συμπεριλαμβάνεται και ένα αχανές πάρκο φωτοβολταϊκών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Αϊσάλ βρίσκονται στην περιοχή Ατασεχίρ της Κωνσταντινούπολης σε μία έκταση που ξεπερνά τα 14.000 τμ.

Ο πετυχημένος επιχειρηματίας, ανέλαβε την Γαλατασαράι τον Μάιο του 2011. Μία από τις πρώτες ενέργειες του ήταν να επαναφέρει τον αυτοκράτορας του τουρκικού ποδοσφαίρου, Φατίχ Τερίμ.

Η κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος άνοιξε την όρεξη στον ιδιοκτήτη της Τσιμ Μπομ που υποσχέθηκε μετεγγραφές παγκόσμιας εμβέλειας.
Ερωτας πέρα από το Αιγαίο

Πίσω από τον Ουνάλ Αϊσάλ, κρύβεται μία Ελληνίδα. Πρόκειται για την δημοσιογράφο, Φανή Γραμματικόγιαννη την οποία ο 34ος πρόεδρος στην ιστορία των «λιονταριών» παντρεύτηκε το 2009.

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι και η σύζυγος του βρίσκονται μεταξύ Γενεύης, Αθήνας και Κωνσταντινούπουλης ενώ πριν από έναν χρόνο προστέθηκε ένα νέο μέλος στην οικογένεια τους.

Πρόκειται για την Αλίν, η οποία αποτέλεσε τον καρπό του έρωτα τους.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ουνάλ Αϊσάλ και η Φανή Γραμματικόγιαννη παραθέρισαν στη Μύκονο και τις Σποράδες με το μήκους 50 μέτρων σκάφος τους ονόματι «Barbie».

Ο τουρκικός Τύπος έδωσε μεγάλη έκταση στο love story του γαλαντόμου προέδρου της Γαλατασαράι, χαρακτηρίζοντας το ως ένα σύγχρονο παραμύθι αγάπης πέρα από το Αιγαίο.

Πηγή: iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...