Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο ομογενής Β. Βλάχος χρεοκόπησε γιατί το άλογό του πέθανε από τσίμπημα αράχνης!

Αυτή κι αν είναι κακοτυχία. Όχι μόνο για τον Έλληνα ομογενή που έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα άλογο αλλά και για το ίδιο το ζωντανό, που πέθανε από τσίμπημα αράχνης. Ο επιχειρηματίας χρεοκόπησε και τώρα έχει μπλεξίματα με το νόμο!


Ο Jimmy όπως ήταν το όνομα του αλόγου ήταν ετεροθαλής αδελφός του περίφημου ιπποδρομιακού αλόγου Blac Caviar που έχει κερδίσει πολυάριθμες κούρσες και τεράστια ποσά!

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Παραδοσιακά Ελληνικά Χριστούγεννα στον Καναδά

Η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης γιορτάσθηκε με λαμπρότητα, από την ομογένεια στον Καναδά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων χιονοπτώσεων,σε περιοχές του Οντάριο, όπου ο ηλεκτρισμός δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί .


Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε την παραμονή, νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, κατά το πατροπαράδοτο ορθόδοξο έθιμο. Σε άλλες πάλι ενορίες, η χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης έλκοντας τους Ορθοδόξους ΄Ελληνες. 

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τα 35χρονα του Ηπειρωτικού Συλλόγου γιόρτασαν οι Ηπειρώτες του Βielefeld

Με λαμπρότητα και μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα εορτάστηκαν τα 35χρονα του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld. Από πλευράς της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης παρευρέθη ο πρόεδρός της κ. Σπύρος Κωσταδήμας.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Δημήτριος Ντόκος ο οποίος αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα 35 χρόνια του Συλλόγου και την προσφορά στους Ηπειρώτες του Bielefeld έπλεξε εγκώμιο στην ΄Ηπειρο και στους Ηπειρώτες για όσα πρόσφεραν στην ΄Ηπειρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

"Ελληνικό" σκάνδαλο στο σινεμά των ΗΠΑ

Μια ελληνική τραγωδία made in USA έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνιστής ο Λι Αλεξάντερ, ο ομογενής πολιτικός που "έσπασε τα κοντέρ" ως ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά είδε την καριέρα του να τερματίζεται με ταπεινωτικό τρόπο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ύστερα από την καταδίκη του για "μίζες" από εργολάβους δημοσίων έργων.


"A Greek Tragedy: The Rise and Fall of Lee Alexander" (Mια ελληνική τραγωδία: H άνοδος και η πτώση του Λι Αλεξάντερ) είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να φωτίσει τη διαδρομή του ελληνικής καταγωγής

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

H ελληνική ομογένεια Αυστραλίας στο πλευρό του 4χρονου Λουκά που πάσχει από καρκίνο

Ο Λουκάς Στρούζας είναι ένα 4χρονο αγοράκι που συγκίνησε την ελληνική παροικία σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας. Μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τη θεραπεία του στο Τέξας των ΗΠΑ και επέστρεψε στην Μελβούρνη.


Οι ραδιοθεραπείες στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο μικρός Λουκάς για να πολεμήσει το μυελοβλάστωμα, μία μορφή καρκίνου που εμφανίστηκε στο κεφάλι και στους ανώτερους σπονδύλους του πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν κινητοποιούνταν η ελληνική παροικία δωρίζοντας τα απαιτούμενα χρήματα.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αυστραλία: Ομογενής βραβεύτηκε για τις πρωτοποριακές κατοικίες που σχεδιάζει

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας βράβευσε τον ομογενή πρώην καθηγητή Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Λα Τρομο της Μελβούρνης, Χρήστο Ηλιόπουλο.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» ο κ. Ηλιόπουλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την έδρα του στο πανεπιστήμιο και να ασχοληθεί με την κατασκευή σπιτιών για άτομα με ειδικές ανάγκες, όταν η σύζυγός του Πάμελα προσβλήθηκε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι Ελληνες της Σιβηρίας διοργανώνουν ελληνιστικό φεστιβάλ στο παγωμένο Νοβοσιμπίρσκ

Τελικά σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γης υπάρχει ένας Ελληνας. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν οι Ελληνες της Σιβηρίας που κατοικούν στο μακρινό και παγωμένο Νοβοσιμπίρσκ , χωρίς να ξεχνούν την Ελλάδα, παρά τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν.


Η ελληνική πολιτιστική οργάνωση «Ελπίδα», η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή και μετρά είκοσι χρόνια δράσης, ετοιμάζεται να διοργανώσει, εντός του 2014 το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ νέων, με την επωνυμία «Ηχώ της Ελλάδας».

Τα ελληνικά εστιατόρια που έχουν "κλέψει" την καρδιά των Λονδρέζων!!!

Στο Picton Palace το «Ergon». Στο Νότινγκ Χιλ το «Mazi». Στο ενδιάμεσο οι Λονδρέζοι που μαθαίνουν από την... καλή την ελληνική κουζίνα ή αλλιώς το ελληνικό στυλ διατροφής και κουλτούρας. Βλέπετε, η Ελλάδα δεν είναι μνημόνια και ύφεση, αλλά και επιχειρηματικότητα εκτός των συνόρων.


Το «Mazi» είναι το πιο παλιό στα λονδρέζικα στέκια, καθώς άνοιξε τον Μάιο του 2012 και ήταν μια ιδέα της Ελληνίδας, Χριστίνας Μουράτογλου και της Γαλλίδας, Αντριέν Κερ. Η πρώτη είναι θαυμάστρια της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας, η δεύτερη προέρχεται από τη βιομηχανία τροφίμων. Στόχος τους ήταν να φέρουν στο Λονδίνο ένα ρεστοράν με αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας, γι' αυτό και το μενού φτιάχτηκε από Ελληνα σεφ.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Καναδάς: Χριστουγεννιάτικο γεύμα στους άπορους από την Ελληνική Κοινότητα

Στην εκδήλωση θα υπάρχει Άγιος Βασίλης που θα μοιράσει δώρα στα παιδιά


Η Eλληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν χριστουγεννιάτικο γεύμα -ανήμερα τα Χριστούγεννα- σε όλους όσοι είναι άποροι και αναξιοπαθούντες αλλά και σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αυστραλία: Έλληνας ομογενής ο Βασίλης Βλάχος ο κύριος ύποπτος γαι απάτη 500 εκατ. δολαρίων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, πάνω από χίλιοι παίκτες του ιπποδρόμου «κάηκαν» και έχασαν συνολικά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια, σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την Αυστραλία και που κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο ομογενής, Βασίλης Βλάχος.


Μερικά, δε, από τα «θύματα» είναι αστυνομικοί. Κάποιος από τους αστυνομικούς υποστηρίζει πως έχασε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια. Καθώς έγινε γνωστό το «κανόνι» του μισού εκατομμυρίου δολαρίων, ο κ. Βλάχος υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση στο εξοχικό του από άγνωστους μασκοφόρους που πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του και τον ξυλοκόπησαν.

Άρτεμις Αλεξιάδου: Η Ελληνίδα γλωσσολόγος θα τιμηθεί με το γερμανικό επιστημονικό βραβείο «Λάιμπνιτς»

Η Άρτεμις Αλεξιάδου είναι μια διεθνώς διακεκριμένη γλωσσολόγος, ειδικευμένη στη σύγχρονη γραμματική θεωρία, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση ανάμεσα στις ιδιότητες των ουσιαστικών και των ρημάτων, καθώς επίσης στη σύνταξη πολλών διαφορετικών γλωσσών


Η Ελληνίδα καθηγήτρια γλωσσολογίας του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης δρ. Άρτεμις Αλεξιάδου είναι μία από τους 11 ερευνητές, τέσσερις γυναίκες και επτά άνδρες, που θα λάβουν, στις 12 Μαρτίου 2014 στο Βερολίνο, την ανώτερη επιστημονική διάκριση της Γερμανίας, το βραβείο Λάιμπνιτς.

ΗΠΑ: Ελληνας επιστήμονας ανακάλυψε δεύτερο κώδικα «κρυμμένο» στο DNA

Τα νέα ευρήματα φανερώνουν πως το DNA είναι μια απίστευτα ισχυρή συσκευή αποθήκευσης πληροφοριών, την οποία η φύση έχει αξιοποιήσει με απρόσμενους τρόπους


Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA. O κώδικας αυτός περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες «διαβάζουν» τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Έτσι η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

H Παγκρητική Ένωση Αμερικής για τα 100χρονα από την ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη

Στιγμιότυπο από την ομιλία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο ΦΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

- Το "Βενιζέλειο Βραβείο" στη Ντόρα Μπακογιάννη


"Η Ελλάδα μας θα ανασηκωθεί όρθια και θα είναι πιο δυνατή από πριν" είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραλαμβάνοντας το «Βενιζέλειο Βραβείο» από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Αναφερόμενη στον Βενιζέλο επισήμανε ότι "ήταν ένα ηγέτης με όραμα, διορατικότητα και ρεαλισμό.
Η απονομή του βραβείου έγινε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100χρονα από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Καναδάς: Ομογενής διορίστηκε διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος

Επιστρέφει στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Καναδά ο Ελληνοκαναδός Δημήτρης Σούδας, ο οποίος ορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής του.


Το εθνικό συμβούλιο του Κόμματος επικύρωσε τον διορισμό, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ επιλέγει πεπειραμένα στελέχη για την επάνδρωση σημαντικών πόστων προκειμένου να χαράξει την προεκλογική του στρατηγική για τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές. Η θέση του κ. Σούδα είναι η υψηλότερη στο Συντηρητικό Κόμμα.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Καναδάς: Ελληνίδα μηχανικός στις 100 πιο επιτυχημένες γυναίκες της χώρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα National Post - Πολλές οι διακρίσεις για τη γυναίκα με τη λαμπρή καριέρα και τις ελληνικές ρίζες


Οι 100 πιο επιτυχημένες γυναίκες του Καναδά παρουσιάζονται σε ένθετο τεύχος της ημερήσιας καναδικής εφημερίδας National Post, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και μία Ελληνίδα, η Κατερίνα Καρακατσάνη.

Μελβούρνη: Η Ελληνική Κοινότητα δημιούργησε σχολείο για τα παιδιά που φτάνουν από Ελλάδα

Η Κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός νέου ελληνικού σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα και τα ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα


Ενημερωτική συνάντηση με νεοαφιχθέντες γονείς από την Ελλάδα για τη λειτουργία του νέου ελληνικού σχολείου, είχε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη Βικτώρια.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνας γιατρός δώρισε 1 εκατ. δολάρια σε Πανεπιστήμιο Αυστραλίας για δημιουργία έδρας αρχαίας ελληνικής ιστορίας

Το εντυπωσιακό ποσό του 1.000.000 δολαρίων Αυστραλίας δώρισε ο ομογενής αιματολόγος και ογκολόγος Πολ Ηλιάδης στο πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ για τη δημιουργία έδρας της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.


«Για μένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της δύσης που δεν προσφέρει το μάθημα της αρχαίας ιστορίας είναι σαν να μην έχει πιστοποιητικό γέννησης» είπε ο Δρ. Ηλιάδης, γνωστός για τις χορηγίες του και προς τις καλές τέχνες.
Το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της πολιτείας που προσφέρει μαθήματα ιστορίας, πολιτισμού και λογοτεχνίας της αρχαίας Ελλάδας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Διονύσης Μακρής: Έφυγε βοσκός από τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, έγινε εργοστασιάρχης στη Μελβούρνη

Ο Διονύσης Μακρής ήταν 14 χρόνων όταν με την γκλίτσα στο χέρι, μετά από ένα ταξίδι που του φαινόταν ατελείωτο, βγήκε στο λιμάνι της Μελβούρνης.


Κοίταζε γύρω του περίεργα, σ΄ έναν τόπο άγνωστο, τόσο παράξενο και αλλιώτικο από αυτόν που ήξερε. Από τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου έβοσκε πρόβατα στην Κανδήλα, βρέθηκε πάμπτωχος, χρεωμένος με τα ναύλα του, 200 λίρες που του βάρυναν την καρδιά, σ΄ έναν τόπο άγνωστο αναζητώντας την τύχη του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...