Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απεβίωσε ο Δρ. Νικόλαος Κλαδόπουλος, πρώην στέλεχος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής


Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε στη Νέα Υόρκη ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Νικόλαος Κλαδόπουλος. Ο εκλιπών διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής για 10 χρόνια, από το 1989 έως τις 29 Οκτωβρίου 1999. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του συνεργάστηκε με τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού της Ελλάδας.



Υπηρέτησε την Εκκλησία της Αμερικής για 38 χρόνια. Πριν αναλάβει τη Διεύθυνση του Γραφείου Παιδείας, είχε εργαστεί ως επικεφαλής του Ληξιαρχικού Γραφείου, Γραμματέας του Πνευματικού Δικαστηρίου και εκπαιδευτικός στο ελληνικό σχολείο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας, από το 1964-1979.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη η προσέλευση στην εκδήλωση για την φορολογία εισοδήματος Ομογενών

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την φορολόγηση του εισοδήματος Ομογενών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η AHEPA HELLAS.


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση,  στις 23 Ιανουαρίου 2014 ομιλητές ήταν οι: Άγγελος Κωστόπουλος, Registered Tax Return Preparer with the IRS, Ευστάθιος Τζωρτζόπουλος, οικονομολόγος (Υπουργείο Οικονομικών), Αντώνης Καρποντίνης, οικονομολόγος, τ. Επόπτης της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Ορέστης Σεϊμένης, Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων των Απόδημων Ελλήνων και συγγραφέας. Συντονιστές της συζήτησης ήταν οι Βασίλης Πετκίδης και Νίκος Μπάης, οικονομολόγοι, ενώ την εισαγωγή και παρουσίαση ανέλαβε ο Χρήστος Μαλασπίνας, δημοσιογράφος και εκδότης της διαδικτυακής εφημερίδας “PanhellenicPost.com”.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Νεκρό ζευγάρι ομογενών στη Μελβούρνη

Έρευνες για τα αίτια θανάτου τους. 'Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του 47χρονου ομογενή Χριστόφορου Ντόκου και της 47χρονης συζύγου του Katrina Baron από την περιοχή Heidelberg West της Μελβούρνης.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

"Χαλάει" κόσμο το Φεστιβάλ του Αγίου Μάρκου στην Φλώριδα


Με σύνθημα "Passport to Greece" ξεκίνησε χθες το ετήσιο Φεστιβάλ της Ελληνικής κοινότητας στο Boca Raton της Φλώριδας.



Οι ενορίτες της Ορθόδοξης εκκλησίας του... Αγίου Μάρκου διοργάνωσαν κι αυτή την χρονιά ένα εντυπωσιακό (αλλά πολιτισμένο) "πανηγύρι" όπου εκτός από τους Έλληνες Ομογενείς . πολλοί Αμερικάνοι συρρέουν για πάρουν το "διαβατήριο" για γεύση από Ελλάδα. Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο η πατροπαράδοτη κουζίνα και η παρουσία Αυθεντικών προϊόντων από την πατρίδα (που ξετρελλαίνουν τους Αμερικάνους), ούτε το θέαμα των χορευτικών συγκροτημάτων της νεολαίας μας.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Deutsche Welle: Κρούσματα εκμετάλλευσης Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία

Έκκληση προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία, απευθύνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης στην ευρωπαϊκή χώρα.


«Πρωταρχικό τους μέλημα είναι η επαρκής γνώση της γλώσσας» υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Αθανασιάδης από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, εφιστώντας την προσοχή «σε αγγελίες μέσω Διαδικτύου ή στις εφημερίδες που υπόσχονται παχυλούς μισθούς».

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η ελληνική κουζίνα στο Άμπου Ντάμπι – Ελληνοαυστραλός κάνει διάσημη τη χώρα μας

Προώθηση της ελληνικής κουζίνας μέσω…Αυστραλίας γίνεται στο Αμπού Ντάμπι!


Γι άλλη μια φορά η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κάλεσε τον πολυβραβευμένο ομογενή σεφ, Γιώργο Καλομπάρη, να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Μαγειρικής που γίνεται εκεί από τις 4 έως τις 19 Φεβρουαρίου. Ο Καλομπάρης θα επιμεληθεί το δείπνο που θα απολαύσουν οι κορυφαίες προσωπικότητες των Εμιράτων και του Φεστιβάλ στις 16 Φεβρουαρίου.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το ελληνικό εστιατόριο με λιχουδιές από τον Άθω που ξελόγιασε το Άμστερνταμ [photos]


Ένα μικρό, φιλόξενο εστιατόριο με απαλή ελληνική μουσική έχει ξετρελάνει τους κατοίκους του Αμστερνταμ το οποίο είναι ακριβώς αυτό που λέει και η ταμπέλα του, δηλαδή «νόστιμο».



Όποιος το έχει επισκεφτεί φεύγει με την εντύπωση πως επισκέφτηκε το σπίτι μιας οικογένειας Ελλήνων καθώς η κουζίνα του «Greek Restaurant Nostimo» παρέχει σπιτικό ελληνικό φαγητό, εμπνευσμένο από την περιοχή της Θεσσαλονίκης από όπου είναι οι ιδιοκτήτριες. Όπως αναφέρουν χρησιμοποιούν πάντα την καλύτερη ποιότητα τροφίμων και πολύ φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας πάντα με ελληνικό ελαιόλαδο τις παραδοσιακές τους συνταγές.

Ενας Ελληνοαμερικανός στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Οσλο

Ενας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο Γιώργος Τσούνης, που ζει μόνιμα στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, για να είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Όσλο της Νορβηγίας, μετά από πρόταση του προέδρου Ομπάμα. 


Η ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή έγινε την Πέμπτη το απόγευμα, παρουσία ομογενών φίλων και συνεργατών του.

Ενημερωτική εκδήλωση για την φορολογία εισοδήματος ομογενών


Η ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την φορολόγηση του εισοδήματος ομογενών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, στις 18:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη στη Μελβούρνη

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ελληνικούς πολιτιστικούς θησαυρούς από την αρχαιότητα έως τη Νεο-ελληνιστική Εποχή αλλά και εκθέματα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας άλλων περιόδων, σε μία κίνηση του Μουσείου να βγάλει «για πρώτη φορά εκθέσεις του εκτός Ελλάδας, με σκοπό, αφενός, την ανάπτυξη πολιτιστικών δεσμών με τη διασπορά και, αφετέρου, την προβολή του στο εξωτερικό».


Στην εφημερίδα της Μελβούρνης The Age δημοσιεύεται το άρθρο σύμφωνα με το οποίο «στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, σε μία παγκόσμια πρωτιά και μετά από την υπογραφή συμφωνίας, δεκαετούς διάρκειας και μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, θα εγκαινιασθεί τον ερχόμενο Μάρτιο μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη».

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αυστραλία: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια

Χιλιάδες ομογενείς στις «κεντρικές» τελετές του αγιασμού των υδάτων στις θάλασσες της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ και της Αδελαΐδας για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό


Πολλές χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν χθες τις «κεντρικές» τελετές του αγιασμού των υδάτων στις θάλασσες της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ και της Αδελαΐδας.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η κωμική παράσταση «Τα μεταναστόπουλα» με Ελληνες μετανάστες που κάνει θραύση στην Αυστραλία

Τα «Μεταναστόπουλα» («Wog Boys») είναι μια παράσταση Ελληνα μετανάστη που κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο σε θέατρο της Αυστραλίας και αναμένεται να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα της ομογένειας neos kosmos, τα εισιτήρια έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ανάρπαστα.

Μαυροντυμένες Ελληνίδες φωτογραφίζονται για συγκλονιστική έκθεση στην Αυστραλία

Γυναικείες φιγούρες, τυλιγμένες στα μαύρα, με βουβό πόνο στα πρόσωπα που στέκονται όρθιες και ζουν μαζί με τον πόνο τους κυριαρχούν στην τελευταία φωτογραφική εκθεση της γεννημένης στη Μελβούρνη Γεωργίας Μεταξά. Η έκθεση παρουσιάζεται στη φημισμένη Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώρια στην Αυστραλία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...