Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΛΒΑΝΙΑ:Εκδήλωση στο Αλύκο για τον Γιάννη Παππά

Σήμερα, στο Αλύκο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμή του αείμνηστου δασκάλου Γιάννη Παππά.
 
Ο Γιάννης Παππάς γεννήθηκε στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα το 1917.Αποφοίτησε από το Ιεροδιδασκαλείο της Βελλάς και επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του να εργαστεί ως δάσκαλος. 
 
Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό. Το 1944 αφού γλύτωσε την απόπειρα δολοφονίας εναντίων του από τους κομουνιστές έφυγε στα Γιάννενα. 
 
Προσωπικός φίλος των αείμνηστων Μητροπολιτών Ιωαννίνων και μετέπιπτα Αρχιεπισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερωνύμου και Σεραφείμ είχε πλούσια εκπαιδευτική, κοινωνική και εθνική δράση. Στην κοινωνία των Ιωαννίνων ήταν γνωστός και έχαιρε το σεβασμό των συμπολιτών του. 
 
Απόδειξη είναι οι πολλοί συνάδελφοι και μαθητές τους που πήραν την πρωτοβουλία να τον τιμήσουν στο χωριό που γεννήθηκε, 15 χρόνια μετά το θάνατο του.Μετά τη Θεία Λειτουργία που θα γίνει στον Ι.Ν.Αγ. Βαρβάρας Αλύκου, θα ακολουθήσει μνημόσυνο. 
 
Στην δεξίωση που θα ακολουθήσει θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του ο φίλος και συνάδελφος του κ. Χάρης Ρέγκας.Στους παραβρισκόμενους θα μοιραστούν δωρεάν βιβλία που έγραψε ο Γιάννης Παππάς, προσφορά των φίλων του από τα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...