Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Άγρια δολοφονία Κύπριου στη Νότιο Αφρική

Κύπριος που διέμενε μόνιμα στη Νότιο Αφρική δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα από δύο δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια λήστεψαν το σπίτι του.

Η άγρια δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της αλλοδαπής συζύγου του.

Θύμα είναι ο Γιώργος Σαββίδης 64 ετών από τον Τράχωνα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος Σταύρο Σαββίδη, χθες στις 5 το πρωί. Δύο ένοπλοι Αφρικανοί πήγαν έξω από το σπίτι του που βρίσκεται στην περιοχή Άνλιν έξω από την Πραιτόρια και άρχισαν να φωνάζουν ότι υπάρχει φασαρία λόγω και του σκύλου ντόπερμαν που υπήρχε στην αυλή. Ο αδελφός του Γιώργος άνοιξε την πόρτα ασφαλείας για να δει τι συμβαίνει.

Τότε οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του με αποτέλεσμα μια σφαίρα να διαπεράσει την είσοδο και να τον βρει στο στήθος. Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της Νοτιοαφρικανής συζύγου του. Οι δράστες στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι και το λήστεψαν, αφού πρώτα απομάκρυναν τη σύζυγο.

Οι συγγενείς του θύματος στην Κύπρο ενημερώθηκαν από Κύπριο γείτονά του, που τους τηλεφώνησε δυο ώρες αργότερα και τους μετέφερε τα κακά μαντάτα. Ο Γιώργος Σαββίδης καταλείπει δύο γιους από τον πρώτο του γάμο. Στη Νότιο Αφρική βρισκόταν τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα ασχολείτο με τη μεταφορά και τον δανεισμό χρημάτων. Σήμερα αναχωρεί για την Πραιτόρια ο αδελφός του θύματος για να ενημερωθεί για τις έρευνες και να γίνουν διευθετήσεις για την κηδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...