Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Ελληνοαμερικανών με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Joe Biden presidential campaign, 2008Image via Wikipedia
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είχαν χθες στην Ουάσιγκτον στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ομογενείς χρηματοδότες του Δημοκρατικού κόμματος. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το Κυπριακό και οι παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος για πολλά χρόνια διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, θέλησε να συναντηθεί με τους ομογενείς ενόψει της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέθεσε στον κ. Μπάιντεν να είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, για τις εκλογές του 2012.
Από την πλευρά των ομογενών φαίνεται ότι εκφράστηκε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν δεν εκπλήρωσε τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ιδιαίτερα για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί.
Στη συνάντηση-γεύμα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εύποροι ομογενείς και χρηματοδότες πολιτικών προσώπων, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος και τα στελέχη των κυπριακών φορέων: Φίλιπ Κρίστοφερ, Πήτερ Παπανικολάου, Νίκος Μούγιαρης και Έντι Ζεμενίδης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...