Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Επανεκλογή Ν. Καρακώστα στην προεδρία της ΑΧΕΠΑ

Ο Νικόλαος Καρακώστας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ύπατος πρόεδρος της Αμερικανοελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (ΑΧΕΠΑ), της μεγαλύτερης οργάνωσης ομογενών στην Αμερική. Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια του 88ου ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Καρακώστας, ο οποίος είναι δικηγόρος, επανέλαβε το σύνθημά του "Ενωμένοι προσφέρουμε", τονίζοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία με όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΑΧΕΠΑ "υπηρετώντας τις αρχές και τους στόχους της οργάνωσης".

Αναφερόμενος στην ίδρυση και στις σημερινές επιδιώξεις της, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ υπογράμμισε ότι "όταν δημιουργήθηκε το 1922, στόχος ήταν η καταπολέμηση του ρατσισμού και του εθνικού διωγμού από την Κου Κλουξ Κλαν, καθώς και η βοήθεια προς τους Έλληνες μετανάστες για να προσαρμοστούν στις συνθήκες της αμερικανικής κοινωνίας. Τώρα, ασφαλώς, οι απαιτήσεις και οι στόχοι άλλαξαν. Μεταξύ των στόχων μας είναι η προώθηση της οικογένειας, της εκπαίδευσης και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Για πολλά χρόνια εστιάζουμε την προσοχή μας στην προώθηση του πολιτισμού μας, της κληρονομιάς μας, της γλώσσας και το πράττουμε μέσω των εκπαιδευτικών υποτροφιών που προσφέρουμε και των πολιτιστικών μας προγραμμάτων. Κάναμε γνωστό το όνομα της ΑΧΕΠΑ μέσω της παράδοσης που δημιουργήσαμε με τους οίκους ευγηρίας. Είμαστε σήμερα στον τομέα αυτό ο μεγαλύτερος οργανισμός που προσφέρει στέγη σε ηλικιωμένους. Επίσης, πολύ μεγάλες είναι οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες, με δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως επίσης και ο αγώνας μας για την οριστική καταπολέμηση της θαλασσαιμίας μέσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα".

Ο κ. Καρακώστας κατάγεται από την κατεχόμενη Κερύνεια της Κύπρου. Το επόμενο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι του χρόνου τέτοια εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...