Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

TO ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ στην Αυστραλία

Επιστήμη και τεχνολογία στα ομηρικά έπηhttp://www.perizitito.gr/images/A/5248.jpgTO ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ είναι εδώ και μέσα από τη διεύθυνσή του http://www.radiosymban.com.au και στην εκπομπή του Δημήτρη Συμεωνίδη ΒΙΒΛΙΟ- ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8.00μμ ώρα Αυστραλίας και 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος Θα μιλήσει ο Καθηγητής Στέφανος Α. Παϊπέτης του Πανεπιστημίου Πατρών τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Με Θέμα "Επιστήμη και Τεχνολογία στην Μυκηναϊκή Εποχή”
Στα Ομηρικά Έπη βρίσκονται σημαντικές αναφορές σε εξει­δικευμένα αυτόνομα συστήματα και μηχανισμούς πολύ προηγ­μένης τεχνολογίας, όπως αυτόματα συστήματα και τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και σε προηγμένες μεθόδους σχεδιασμού και παραγωγής σχεδόν σύγχρονες. Ακόμη και αν τα χαρακτη­ριστικά αυτά δείγματα της ομηρικής επιστήμης και τεχνολο­γίας δεν ήταν παρά ποιητικές συλλήψεις (πράγμα που σε πολ­λές περιπτώσεις δεν εξηγεί τις περιγραφόμενες λεπτομέρειες σχεδιασμού και κατασκευής, όπως αυτές που περιέχονται στον παρόντα τόμο), αποδεικνύουν ότι τα επιτεύγματα αυτά βρί­σκονταν μέσα στις ανθρώπινες δυνατότητες. Επί πλέον η ουσιαστική ανάπτυξη της θεωρίας των μηχανών κατά την πρώ­ιμη μετα-ομηρική εποχή δείχνει ότι οι ομηρικές περιγραφές ήταν ένα είδος προφητικής σύλληψης των μηχανών αυτών και η έρευνα πρέπει να αναζητήσει την ύπαρξη θεμελιωδών αρχών γνώσης που υπήρχε κατά την ύστερη εποχή του χαλκού και την αυγή της εποχής του σιδήρου. Γεγονός παραμένει ότι μια τέτοια έρευνα πρέπει να είναι ισχυρά διεπιστημονική και επί­σης ότι πρέπει να συνεχίζεται μέσα στον χρόνο, καθώς, στα Ομηρικά Έπη, υπό το φως των επιστημονικών εξελίξεων, συνεχώς ανακαλύπτονται καινούργια γνωστικά στοιχεία, που προσφέρονται για περαιτέρω ανάλυση.  

Μπορείτε να ακούσετε το πρόγραμμα από το διαδίκτυο στην διεύθυνση http://www.radiosymban.com.au  καθώς και από άλλες συχνότητες στην Αυστραλία 
Ιστοσελίδες:
για βιβλία  http://hellenicbookclub.blogspot.com  και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα στην ιστοσελίδα
http://dsymeonidis.blogspot.com



επικοινωνία

dsymeonidis@iprimus.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...