Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«360ο»: Έλληνες μετανάστες στις χώρες με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη


Την Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 23:45, οι «360ο» πραγματοποιούν δύο μεγάλες αποστολές εκτός ελληνικών συνόρων και καταγράφουν το κύμα «φυγής» Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων. 


Η Σοφία Παπαϊωάννου επισκέπτεται το Πετρίτσι και το χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο, στη νότια Βουλγαρία. Εκεί, εντοπίζει Έλληνες επαγγελματίες, υπαλλήλους εταιρειών και ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι μιλούν για την απόφασή τους να μεταναστεύσουν στη γειτονική χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Στη δεύτερη αποστολή στα Σκόπια, η κάμερα της εκπομπής συναντά επιχειρηματίες και υπαλλήλους βιοτεχνιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και της ξυλείας. Όπως αποκαλύπτουν, η «έξοδός» τους από την Ελλάδα ήταν μονόδρομος για την επιβίωσή τους, καθώς οι υψηλοί φόροι και οι εισφορές όχι μόνο δεν άφηναν περιθώριο κερδοφορίας αλλά οδηγούσαν με μαθηματική βεβαιότητα τις επιχειρήσεις στην χρεοκοπία.

Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού, οι «360ο» καταγράφουν επίσης τα «κουφάρια» των εργοστασίων στην ελληνική παραμεθόριο, απομεινάρια μιας εποχής που η βιοτεχνία ανθούσε στη Βόρεια Ελλάδα.


 «360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...