Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μπρέντ Καλλίνικος: Έλληνας από τους ισχυρότερους μάνατζερ στον κόσμο

Ο Μπρέντ Καλλίνικος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της North Carolina και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Google Inc. και επικεφαλής του λογιστηρίου παγκοσμίως από το 2007. Ήταν επίσης υπεύθυνος για αγορές κεφαλαίου, των τραπεζικών θεμάτων και του κινδύνου των δραστηριοτήτων διαχείρισης. 


Εργάστηκε στην Walt Disney Co. και στην Procter & Gamble Co. και συνέχισε στην Microsoft ως οικονομικός αναλυτής το 1992. Το 1998 διορίστηκε ως βοηθός ταμία και το 2000 έγινε υπεύθυνος του ταμείου.

Διετέλεσε Επικεφαλής της πλατφόρμας και των υπηρεσιών της Microsoft Corporation από το 2006 και επίσης ήταν και Αντιπρόεδρος του τμήματος πλατφόρμας και υπηρεσιών. Επέβλεπε την ανάπτυξη και υποστήριξη αδειοδότησης προγραμμάτων και προϊόντων, καθώς και των δικαιωμάτων χρήσης. 

Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EOS Climate, Inc., Οικονομικός Διευθυντής στην Uber Technologies, σύμβουλος στην FINCAD και στη FiREapps. Έχει δεχθεί πολλά βραβεία όπως το βραβείο του Risk Magazine για τον «Corporate Risk Manager of the Year». 

Το 1998 ορίστηκε ως ο Μάνατζερ της χρονιάς (Ernst & Young Global Risk Manager of the Year). Το 2009 ήταν ένας εκ των 100 ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή στα οικονομικά, μια λίστα που ανακοινώνει το περιοδικό Treasury and Risk Magazine.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/famous-greeks/8601-enas-apo-tous-ischuroterous-manatzer-ston-kosmo/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...