Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τι λένε οι γονείς της Ελληνίδας «Miss Colorado» που βάζει πλώρη για Miss USA

Παιδί μεταναστών, από εκείνα που κρατούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα, η πανέμορφη Ηλιάννα Λειβαδίτη που γεννήθηκε στο Κολοράντο, κατέκτησε την περασμένη Κυριακή την κορυφή στα τοπικά καλλιστεία. 



Στέφθηκε Miss Colorado USA 2014 και σε λίγους μήνες θα βρεθεί στο Μαϊάμι ανάμεσα στις νικήτριες των διαγωνισμών ομορφιάς από τις 52 πολιτείες των ΗΠΑ για να διεκδικήσει τον τίτλο της «Miss USA 2014». Η μελαχρινή καλλονή με τα λαδί μάτια που μιλάει καλά Ελληνικά, ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες κορίτσια που εποφθαλμιούσαν τον τίτλο και έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό, αν και... λιτό φόρεμά της αφού όπως δήλωσε η ίδια, κόστισε μόνο 50 δολάρια.


Μόλις 24 ετών, η Ηλιάννα, το μικρότερο παιδί μιας επταμελούς οικογένειας, έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Γουαϊόμινγκ όπου έχει πάρει πτυχίο στο Ποινικό Δίκαιο και έχει εργαστεί σε νομικό γραφείο καθώς και σε εταιρεία πετρελαιοειδών. Επόμενος στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στη Νομική. Η εστεμμένη -πλέον- Ελληνίδα αγαπάει την υγιεινή διατροφή ενώ γυμνάζεται καθημερινά.

«Είμαι περήφανος για την κόρη μου» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Ηλίας Λειβαδίτης, πατέρας της Ηλιάννας. «Δεν το πίστευα ότι κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό. Χάρηκα πολύ γιατί αρχικά είχα ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να πάρει μέρος. Δεν ήθελα να απογοητευτεί, όμως εκείνη ήταν σίγουρη για την απόφασή της», προσθέτει.

Η πρώτη προσπάθεια

Η Ηλιάννα πέρυσι αποφάσισε να λάβει μέρος στα καλλιστεία για πρώτη φορά, μετά από παρότρυνση μιας φίλης της που συμμετείχε, και τελικά είχε κατακτήσει τον τίτλο της δεύτερης επιλαχούσας. «Η κόρη μου έχει δυνατό χαρακτήρα. Είναι επίμονη, πολλές φορές γίνεται ισχυρογνώμων όμως πάντα ξέρει τι ακριβώς θέλει» συμπληρώνει ο κ. Λειβαδίτης.

Η οικογένεια επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο την Ελλάδα. Τα καλοκαίρια, η Ηλιάννα μαζί με τους γονείς της, τις τρεις αδελφές της και τον αδελφό της απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά της Κρήτης, που είναι αγαπημένος τους προορισμός, κάνουν διακοπές στο Τολό και βέβαια πηγαίνουν στο πατρικό τους σπίτι στο Αργος.


«Η Ηλιάννα και τα αδέρφια της, η Ιωάννα, η Αναστασία, η Ελένη και ο Σωτήρης, έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας. Μιλούν καλά Ελληνικά, άλλωστε η σύζυγός μου η Ρούλα διδάσκει σε ελληνικό σχολείο στο Ντένβερ. Τους αρέσει ο κόσμος, η θάλασσα, τα τοπία, ο ήλιος. Απολαμβάνουν κάθε στιγμή όταν βρίσκονται στην Ελλάδα», αναφέρει ο Ηλίας Λειβαδίτης.
Ο 72χρονος σήμερα ομογενής έφυγε το 1960 από το Αργος «για να βρει την τύχη του» στην Αμερική. Παιδί πολυμελούς και φτωχής οικογένειας πήγε στο Σικάγο για να εργαστεί. «Ηταν δύσκολα χρόνια. Ημουν πολύ μικρός και βρέθηκα σε μια χώρα χωρίς να γνωρίζω τη γλώσσα. Εκανα ό,τι δουλειά έβρισκα γιατί έπρεπε να επιβιώσω όπως όλοι οι Ελληνες μετανάστες στην Αμερική. Κάποια στιγμή έφυγα από το Σικάγο για να ζήσω στην Καλιφόρνια. Ούτε εκεί θέλησα να μείνω και τελικά επέλεξα το Κολοράντο γιατί έχει ψηλά βουνά και χιόνι. Το 1978 έκανα μια καινούργια αρχή. Επέστρεψα στον τόπο μου για διακοπές, γνώρισα τη γυναίκα μου και παντρεύτηκα. Εδώ και 33 χρόνια ασχολούμαι με το εμπόριο δέρματος. Εμείς ζήσαμε με πολλές δυσκολίες. Είμαι όμως ικανοποιημένος γιατί προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε στα παιδιά μας και έζησαν καλά» λέει ο πατέρας της οικογένειας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

Σύσσωμη η οικογένεια Λειβαδίτη βρέθηκε στο Union Colony Civic Center στην πόλη του Greeley την περασμένη Κυριακή για να παρακολουθήσει από κοντά τον διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Colorado 2014». Οταν η Ηλιάννα κέρδισε τον τίτλο όλοι ενθουσιάστηκαν.
«Ηταν απίστευτο αυτό που έγινε. Ούτε η ίδια είχε συνειδητοποιή-σει ότι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο της. Είναι σημαντική η υποτροφία που πήρε αξίας περίπου 50.000 δολαρίων, γιατί θα τη βοηθήσει να προχωρήσει στις σπουδές της. Το καλοκαίρι η κόρη μου θα βρεθεί στο Μαϊάμι για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss USA 2014. Της εύχομαι να είναι ευτυχισμένη ό,τι κι αν κάνει. Αλλωστε σε κάθε παιδί αξίζει μια καλή τύχη» καταλήγει ο Ηλίας Λειβαδίτης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...