Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΧΕΠΑΝΣ: Είμαστε πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

O Τζον Γροσσομανίδης με τον Κάρολο Παπούλια
Δηλώνουν παντού και πάντα Έλληνες και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία προάγοντας την ιδέα του ελληνισμού, της φιλοπατρίας και της φιλανθρωπίας. Είναι οι ΑΧΕΠΑΝΣ, οι Eλληνοαμερικανοί που δεν έκοψαν ποτέ τον «ομφάλιο λώρο» με την Ελλάδα αλλά, αντιθέτως, κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθούν στο πλευρό της πατρίδας τους.

Μετά τις επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και την απονομή τιμητικών διακρίσεων στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και τους γενικούς γραμματείς ΜΜΕ, Γιάννη Παναγιωτόπουλο και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέα Κατσανιώτη, ολοκλήρωσαν σήμερα την επίσκεψή τους στην Αθήνα και δήλωσαν πρόθυμοι να βάλουν και αύριο τη δική τους βοήθεια στο καλάθι της ανάγκης για την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επαφές της αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα δήλωσε ο ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης, Τζον Γροσσομανίδης. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό και πολλούς υπουργούς για το πρόγραμμά μας και τους τρόπους που θα βοηθήσουμε την Ελλάδα» είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην WEBTV του ΑΠΕ ΜΠΕ, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης, Βασίλη Μοσσαϊδη και τον πρόεδρο της οργάνωσης στον Καναδά, Τζορτζ Βασίλα. Ένα απο τα βασικά θέματα των συνομιλιών ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού, όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς αλλά για όλους τους Αμερικανούς, καθώς επίσης και τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που προωθεί η ΑΧΕΠΑ.

Αναφερόμενος στην εικόνα που έχει η Ελλάδα στις ΗΠΑ, ο κ. Γροσσομανίδης τόνισε ότι έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν απεργίες και διαδηλώσεις δημιούργησαν έντονο προβληματισμό. «Σιγά σιγά βλέπουμε φως στο τούνελ και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ελπίδα παρά τις περικοπές, ότι υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης σε οικονομικό επίπεδο» επεσήμανε.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά σε όλο τον κόσμο, με μεγάλη δράση στο ενεργητικό της από την ίδρυσή της, το 1922. Έχει να επιδείξει 91 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας, 38.000 μέλη και πάνω από 600 τμήματα σε 10 χώρες. Μόνο στις ΗΠΑ, τα παραρτήματα των ανδρών ανέρχονται σε 385 και των γυναικών σε 200. Σήμερα αυτοί οι Έλληνες είναι οι καταξιωμένοι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ, επιτυχημένοι επαγγελματίες, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί, οικονομολόγοι, νομικοί, βουλευτές, γερουσιαστές, ακόμη και κυβερνήτες, παιδιά και εγγόνια μεταναστών, που τα μεγάλωσαν με σκληρή δουλειά διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους.

Το όνομα της οργάνωσης έχει συνδεθεί, από τη μεταπολεμική εποχή, με τη γενναιοδωρία και τη σθεναρή της στάση στα εθνικά μας θέματα. Μεγάλο είναι και το φιλανθρωπικό έργο της, καθώς μόνο τον προηγούμενο χρόνο, όπως ανέφερε ο κ. Βασίλας, εφοδίασαν, με τρεις νταλίκες γεμάτες φαρμακευτικό υλικό αξίας 2 εκατ. δολαρίων έκαστη, τρία νοσοκομεία της Ελλάδας εκ των οποίων ένα ήταν το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που δεν φέρει τυχαία το «όνομά» τους καθώς είναι «παιδί» αυτής της μεγάλης γενναιόδωρης ελληνοαμερικανικής οικογένειας.

Γιατί όπως είπαν «η Ελλάδα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...