Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο Λάκης τώρα και στην Αμερική

Μετά την Ευρώπη, ο Λάκης Λαζόπουλος θα παρουσιάσει τη γνωστή παράστασή του «Sorry, I 'm Greek» σε περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη στις 14 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λαζόπουλος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της παράστασης και σε σειρά ζητημάτων της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, μέσα από τη δική του ματιά και τον δικό του σατιρικό λόγο.
Στην αρχή, είπε ότι θα προσαρμόσει την παράσταση για το κοινό της Αμερικής και με βάση κάποια νέα γεγονότα, σημειώνοντας ότι «τα γεγονότα στην Ελλάδα, ενώ μοιάζουν να αλλάζουν ραγδαία, παραμένουν τρομακτικά στάσιμα. Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό.... Γι αυτά μιλάμε στην παράσταση».

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «η παράσταση συναντά τον Έλληνα που παλεύει σε άλλη χώρα, αλλά το μυαλό του, η μνήμη του, η επιθυμία του είναι η Ελλάδα. Είναι ένα συναίσθημα που αφήνει πίσω του και τον περιμένει. Ίσως, να είναι η μάνα του, ένας έρωτας, ένας χωρισμός. Αλλά, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και ο θυμός για μια πατρίδα που τον διώχνει ή ο καημός μιας προσπάθειας, που χάθηκε. Υπάρχει αυτό το συναίσθημα. Γεννιέται μαζί με τον Έλληνα και τον περιμένει, όπως ένα καντηλάκι. Αυτή είναι η πορεία του Έλληνα».

«Στο "Sorry I 'm Greek" οι Έλληνες καταλαβαίνουμε με τον δικό μας τρόπο τι θα πει αυτό το "Sorry"» είπε και διευκρίνισε: «Για τους ξένους είναι απολογία. Αλλά, πώς φτάσαμε να νοιώθουμε ένοχοι και να απολογούμαστε; Είναι λοιπόν το σώμα των Ελλήνων, η σκέψη τους, η τρέλα τους, τα λάθη τους. Είναι αυτό που είναι οι Έλληνες, που δεν απαιτούν από κανέναν να τους μοιάσει, ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Ωστόσο, θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που είμαστε, τη διαφορετικότητά μας. Το γεγονός ότι θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρώπη, ως γεωγραφική αξία, δε σημαίνει ότι θέλουμε να γίνουμε Γερμανοί, Ελβετοί. Είναι σα να πάμε σ' ένα πανηγύρι όλοι διαφορετικοί και στο τέλος, γυρίζοντας σπίτι να μας ζητούν να μοιάσουμε με αυτόν, που συναντήσαμε».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν τον δελεάζει η απόφαση του κωμικού Γκρίλο στην Ιταλία να ενεργοποιηθεί στην πολιτική, ανέφερε ότι ο Αριστοφάνης παρέμεινε πιστός στη σάτιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...