Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ντέιβιντ Ζερβός: Ο διαβολικά ευφυής, περιζήτητος Ελληνας οικονομολόγος που «τα σπάει» στη Wall Street [βίντεο]


Δεν υπάρχει αμερικανικό site, τηλεοπτικό κανάλι ή έντυπο οικονομικού περιεχομένου που να μην υποκλίνεται στη διαβολική ευφυΐα του, στην οξύτητα και την πρωτοτυπία των σχολίων του, στην καινοτόμο ματιά του, στην ενορατικότητά του, αλλά και στα ανέκδοτα με τα οποία «κοσμεί» τις live εμφανίσεις του στις εκάστοτε εκπομπές όπου τον προσκαλούν. Το όνομα αυτού: Ντέιβιντ Ζερβός.

Ο Ντέιβιντ Ζερβός, managing director και Chief Market Strategist της εταιρείας Jefferies & Co. Inc., έχει μετατραπεί με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε οικονομολόγο-αστέρα, γνωστό για τα χωρατά του, τα απίθανα σενάρια τα οποία απεργάζεται για να τεθεί τέλος στην παγκόσμια οικονομική κρίση, την απίστευτη παραγωγικότητα της σκέψης του, μα πάνω απ' όλα για τις προβοκατόρικες στρατηγικές αγοράς και απόψεις του.

Προτού επιστρατευτεί από την Jefferies το 2010, είχε διατελέσει σύμβουλος στο Τμήμα Νομισματικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού τραπεζικού συστήματος στην Ουάσινγκτον, έχοντας πρώτα περάσει από άλλες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα (έρευνα, πωλήσεις κ.ο.κ.).

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και συνέχισε σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ.

Τη μοναδική -ελληνικής κοψιάς- φυσιογνωμία του μπορείτε να την απολαύσετε στα βίντεο που ακολουθούν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...