Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ομογενής έτρεξε στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για να ενισχύσει το Hellenic Relief Foundation

Στην αναμνηστική φωτογραφία οι: Αννα Ηλιοπούλου  Αναστασία Χωμενίδη, Πηνελόπη Χωμενίδη, Εφη Χωμενίδη και Στέλιος Τακετζής. (ΦΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ)

Πρωτόγνωρες και συγκινητικές στιγμές βίωσε η Πηνελόπη Κουκλάκη-Χωμενίδη, η οποία συμμετείχε στον 43ο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για να ενισχύσει το Hellenic Relief Foundation (Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης).


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας”, η Πηνελόπη ήταν, αν όχι η μόνη, τουλάχιστον μια από τους ελάχιστους ομογενείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο για να εκφράσει την αλληλεγγύη για την Ελλάδα και συγκέντρωσε 3.100 δολάρια. Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 50.740 δρομείς, οι οποίοι διένυσαν 26,2 μίλια.


Η διαδρομή ξεκίνησε από το Στάτεν Αϊλαντ, πέρασε από το Μπρούκλιν, το Κουίνς, το Μπρονξ και κατέληξε στο Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν και παντού υπήρχαν θεατές οι οποίοι έδιναν στους δρομείς κουράγιο να συνεχίσουν τον δρόμο.

Ερωτηθείσα για τις πιο συγκινητικές στιγμές, η κ. Χωμενίδη είπε ότι οι θεατές τους έδιναν κουράγιο και ότι μεγαλύτερος ενθουσιασμός υπήρχε στο Μπρούκλιν και στο Χάρλεμ.

«Άνθρωποι άγνωστοι έρχονταν κοντά, μας έσφιγγαν τα χέρια και μας έκαναν να μην αισθανθούμε την κούραση και την εξάντληση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μια από τις εθελόντριες που μοίραζαν νερό, μόλις είδε την φανέλα του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης, φώναξε με ανείπωτη χαρά “Θέλεις νερό;” με πλησίασε και με αγκάλιασε όταν έμαθε ότι έτρεχα για έναν ιερό σκοπό, για την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ιδρύματος».

Η Πηνελόπη τερμάτισε λίγο πριν τις 6μμ και εκεί την περίμεναν ο σύζυγός της Χρήστος Χωμενίδης, τα τρία της παιδιά, η Αναστασία, η Έφη και ο Σωτήρης, η μητέρα της, καθώς επίσης και τα ηγετικά στελέχη του Ιδρύματος, ο Στέλιος Τακετζής, ο Προκόπης Ζέρβας, ο Φίλιππος Βογιατζόγλου, ο Δρ. Νικόλαος Μεζίτης, η Άννα Ηλιοπούλου και η Γεωργία Φιλιώτη.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη διότι πέτυχα έναν πολύ σημαντικό στόχο και το πιο σημαντικό δίδαξα στα παιδιά μου ότι για την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», επεσήμανε η κ. Χωμενίδη.

Η Πηνελόπη, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», είχε δηλώσει συμμετοχή στον περσινό Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης που αναβλήθηκε δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του, λόγω του καταστροφικού τυφώνα «Σάντι».

Τότε, η Πηνελόπη είχε εκφράσει την αποφασιστικότητα να συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση και αυτή τη φορά τα κατάφερε, διότι συν τοις άλλοις είχε την συμπαράσταση του συζύγου της, Χρήστου Χωμενίδη και των τριών της τέκνων, του 9χρονου Σωτήρη της 10χρονης Αναστασίας και της 11χρονης Έφης. Όλοι τους είχαν φορέσει τις φανέλες του Ιδρύματος και προσπαθούσαν εδώ και αρκετό καιρό να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

Η Πηνελόπη Κουκλάκη-Χωμενίδη γεννήθηκε στο Κουίνς και έλκει την καταγωγή της από την Κρήτη. Είναι κοινωνικός λειτουργός στο Νοσοκομείο «Σεντ Κάθριν», στο Σμίθτάουν του Λονγκ Αϊλαντ και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στο τρίαθλο και σε άλλες εκδηλώσεις για την ενίσχυση καρκινοπαθών παιδιών και όχι μόνο.

Ερωτηθείσα τι την ώθησε να τρέξει για την Ελλάδα απάντησε: «Επισκέπτομαι συχνά την Κρήτη και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και στεναχωριέμαι όταν ακούω τους νέους να λένε: “Θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα, δεν τα καταφέρνουμε πλέον και δεν υπάρχει μέλλον εδώ. Πείτε στον κόσμο ότι δεν είμαστε τεμπέληδες, δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε περισσότερες θυσίες από κάθε άλλον λαό”. Αυτό με ώθησε να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο και να μεταφέρω σε όλους το μήνυμα ότι Ελληνας έχει φιλότιμο, φιλοξενία και δημιουργικό πνεύμα».

«Είμαι ιδιαίτερα τυχερή διότι βρήκα το «Hellenic Relief Foundation», ο οποίος είναι ο ενδεδειγμένος οργανισμός, που βοηθά έμπρακτα τους δεινοπαθούντες στην γενέτειρα», κατέληξε η κ. Χωμενίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...