Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Νίκη της Έλενας Αμβροσιάδου στη δίκη με τον πρώην σύζυγό της


Τέλος έλαβε η πολύχρονη δικαστική διαμάχη της κυρίας Έλενας Αμβροσιάδου με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Martin Coward. 

Η κα Αμβροσιάδου είχε ασκήσει διώξη κατά του συζύγου της με την κατηγορία της παραβίασης της ιδιωτικής της ζωής, με το δικαστήριο στο Λονδίνο να επιβάλει τελικά αποζημίωση ύψους 50.000 βρετανικών λιρών, συν τα δικαστικά έξοδα, καθώς και περιοριστική εντολή κατά του τελευταίου.

Η κα Αμβροσιάδου είναι ιδρυτικό μέλος και διευθύνουσα  σύμβουλος του ομίλου IKOS, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού ρίσκου. Η διαμάχη ξεκίνησε το 2010, όταν οι δύο πλευρές έλυναν τις οικογενειακές διαφορές τους στα ελληνικά δικαστήρια. Τότε ήταν που η κα Αμβροσιάδου προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένεια της νομικά, κάνοντας μήνυση κατά του κου Coward, λόγω του ό,τι δημοσιοποίησε επίσημα δικαστικά έγγραφα και προσωπικά στοιχεία στα μέσα ενημέρωσης.

Τα εν λόγω έγγραφα περιείχαν προσωπικές και άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή τόσο της ίδιας όσο και του μικρού υιού της. Τον Απρίλιο του 2011, το Εφετείο συμφώνησε πως η δημοσιοποίηση των ιδιωτικών πληροφοριών που περιείχαν τα συγκεκριμένα έγγραφα συνιστούσε παράνομη πράξη.

Εξέδωσε μάλιστα προσωρινή απόφαση περιοριστικής εντολής κατά του κου Coward, η οποία εκτός των άλλων εμπόδιζε τον τελευταίο από την περαιτέρω δημοσιοποίηση μέρους των εγγράφων ή άλλων πληροφοριών που αφορούσαν το γάμο του, την προσωπική του σχέση με την κα Αμβροσιάδου, αλλά και τη σχέση αμφότερων με τον υιό τους.

Επιπλέον, ο κ. Coward αποδέχτηκε και επισήμως την ευθύνη περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής της συζύγου του, συμφωνώντας στη μονιμοποίηση της περιοριστικής εντολής που είχε εκδώσει το Εφετείο.

Αποδέχτηκε επίσης να καταβάλει το ποσό των 50.000 βρετανικών λιρών ως αποζημίωση. Τα χρήματα αυτά, όπως ανακοίνωσε η κα Αμβροσιάδου, θα τα δώσει στα παιδικά χωριά SOS, ενώ επισήμανε πως: «Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν εξαρχής η προστασία της ιδιωτικής μου ζωής και κυρίως εκείνης του υιού μου. Δικαιώθηκα από τη δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε παράνομη και αδικαιολόγητη την ενέργεια του κ. Coward να καταφύγει στη δημοσιοποίηση επίσημων δικαστικών εγγράφων, αποτρέποντας παράλληλα τυχόν αντίστοιχες μελλοντικές παραβιάσεις. Είμαι επίσης χαρούμενη που μπορώ να διαθέσω ένα τέτοιο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS, ενός οργανισμού που παρέχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Ελλάδα».

Την περασμένη εβδομάδα, άλλο ένα δικαστήριο, ελληνικό αυτή τη φορά, δικαίωσε την κα Αμβροσιάδου στο θέμα της επιμέλειας του γιου της.

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο πρώην σύζυγός της, Martin Coward, είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας την επιμέλεια του παιδιού που αυτή είχε και έχει έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, προσήλθε στα ελληνικά δικαστήρια, ζητώντας να ασκείται η επιμέλεια του παιδιού από βρετανική επιτροπή και κυρίως ο έλεγχος της προσωπικής περιουσίας του παιδιού.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφαίρεσε την επιμέλεια από τη μητέρα, με γνώμονα κυρίως την άριστη διαπαιδαγώγηση του παιδιού, τον ακέραιο χαρακτήρα του, την ωριμότητα και την μόρφωση που διαπίστωσε στο παιδί ο δικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 ιανουαρίου, το ανώτατο δευτεροβάθμιο  οικογενειακό  δικαστήριο της Κύπρου έλαβε μια ακόμη θετική απόφαση για έφεση που είχε υποβάλει η κυρία Αμβροσιάδου.

«Η αλήθεια και το δίκιο κερδίζουν πάντα στο τέλος» είπε η ίδια στους ανθρώπους της μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Μια φράση που χρησιμοποιεί η κα Αμβροσιάδου σε δύσκολους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...