Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ήλθε η ώρα να ψηφίσουμε για την Κύπρο μας

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), μετά από επιλογή του από τη Γαλλική Ομοσπονδία Εθελοντικών Συνδέσμων, προκήρυξε Εθνικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του ΕΘΕΛΟΝΤΗ που θα εκπποσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εθελοντικής Προσφοράς, που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2010, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, υπό την αιγίδα του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Από τις δεκάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν, η επιλογή ήταν:

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εθελοντική Προσφοράς στο Στρασβούργο  την Κύπρο να εκπροσωπήσει η κα Κλαίρη Αγγελίδου.

Η διοργανώτρια Γαλλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει την έναρξη της ψηφοφορίας για το κοινό μέσω διαδικτύου, από σήμερα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2010.

Ψηφίζουμε, όσες φορές θέλουμε, Κλαίρη Αγγελίδου (Angelidou Kleri), μέσω της ιστοσελίδας www.benevolat.eu/en/vote.php

Οι ψήφοι του κοινού θα είναι το 40% του συνόλου της βαθμολογίας. Το 20% θα είναι από τη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 3 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο και το 40% θα είναι από τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ  ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ  -ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ-  ΚΛΑΙΡΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

H Kλαίρη Aγγελίδου έχει δώσει μέχρι τώρα επτά ποιητικές συλλογές με κυρίαρχο στοιχείο τον προβληματισμό και τη θλίψη για την πικρή μοίρα της Kύπρου. Γεννημένη στην Aμμόχωστο, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Aθήνας και εργάστηκε ως καθηγήτρια και διευθύντρια στη Mέση Eκπαίδευση. Aνέπτυξε έντονη δραστηριότητα κατά την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα, 1955-1959, και υπήρξε δραστήριο στέλεχος της κοινωνικής και πνευματικής ζωής στην πόλη της Aμμοχώστου. Tο Mάιο του 1991 εξελέγη βουλευτής με το Δημοκρατικό Συναγερμό και από το 1993 έως το 1997 υπηρέτησε ως Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στην κυβέρνηση Γλαύκου Kληρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...