Στη θέση του προέδρου του Γερμανο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) επανεξελέγη ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Μετά την επανεκλογή του ο κ. Χατζημαρκάκης ανέδειξε ως έναν εκ των βασικών στόχων του Συνδέσμου την συμβολή στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Ήδη, το πρόγραμμα του DHW «Γέφυρα για την εξειδίκευση και την ενσωμάτωση», το οποίο έχει ως στόχο την δημιουργία θέσεων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε ελληνο-γερμανικές επιχειρήσεις, διακρίθηκε από το γερμανικό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας. Αναφερόμενος στην προοπτική του προγράμματος, ο κ. Χατζημαρκάκης κάλεσε και τις γερμανικές βιομηχανίες να συμμετάσχουν, ακολουθώντας, όπως είπε, το καλό παράδειγμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της επιχειρηματικότητας, αλλά και της κοινωνικής ευθύνης.

Τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του DHW απαρτίζουν οι Δημήτρης Κούρος (Γενικός Γραμματέας), Γιάννης Μπούρλος-Μάυ (Οικονομικός επόπτης), Φαίδων Κοτσαμπόπουλος (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος) και οι Αντιπρόεδροι Γιάννης Βασιλείου, Μάρκος Δαμίγος και Γιώργος Παχιαδάκης.