Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Greek σουβλάκι και στην Κίνα


Στα εστιατόρια Golden Olives που άνοιξαν τρεις Έλληνες στην πόλη Σιαμέν, η πίτα με γύρο γίνεται ανάρπαστη, ενώ οι πελάτες ξετρελαίνονται με τα γεμιστά, την ελληνική πρόταση για να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρύζι.

Οι τρεις τολμηροί και επιτυχημένοι Ελληνες είναι οι Θωμάς Καραβασίλης, Βασίλης Μπαμπάολος και Ιωάννης Φυντανίδης, οι οποίοι καθώς τα πράγματα στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο δύσκολα, είχαν την ιδέα να μεταφέρουν στην Κίνα ένα σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής κουλτούρας, το φαγητό, ανοίγοντας δύο καταστήματα στη Σιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν, μιας πόλης τουλάχιστον 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιο στο Έθνος της Κυριακής, οι κάτοικοι της πόλης ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και για τους παράξενους -για τα μάτια τους- τρόπους μαγειρέματος του ρυζιού (γεμιστά), αλλά και του κρέατος.

Το κατάστημα που λειτουργεί στο 400.000 τετραγωνικών μέτρων εμπορικό κέντρο της Σιαμέν, Wanda Plaza, έχει καθημερινά περίπου 550-600 πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...