Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Μ. Φραγκιαδάκης διευθύνει το τμήμα υπηρεσιών εστίασης της Τσέλσι, που έχει αποφέρει 50 εκατ. ευρώ σε 1,5 χρόνο!

Ακόμα ένας καλοστημένος οργανισμός λειτουργεί σωστά χάρη σε έναν Έλληνα!*


Stamford Bridge Stadium, Fulham. Home to Chels...
Stamford Bridge Stadium, Fulham. Home to Chelsea football club (Photo credit: Wikipedia)

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο στα ταμεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι το τμήμα υπηρεσιών εστίασης, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Έλληνας Μιχάλης Φραγκιαδάκης, αποφέρει έσοδα που ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ. Ποσό που ξεπερνά τα έσοδα (περίπου 30 εκατ. ευρώ) που εισέπραξε η πρωταθλήτρια ομάδα από τη νικηφόρα συμμετοχή της στην περσινή διοργάνωση του Champions League!

Το συγκεκριμένο τμήμα της φετινής κατόχου του Εuropa League και περσινής του Champions League αποτελεί πρότυπο, ξεπερνώντας αρκετές μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης παλαιότερα εργαζόταν στο γραφείο συνεδρίων του δήμου Αθηναίων, ενώ σήμερα εκπροσωπεί το διεθνή όμιλο Compass Group, του οποίου ο ετήσιος τζίρος υπολογίζεται στα 16 δισ. δολάρια. Στην Αγγλία έχει υπογράψει περίπου 120 συμβόλαια, με ένα από τα πιο σημαντικά μετά την ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς, το Τουρνουά Τένις του Γουίμπλεντον.

Στο εξωτερικό οι ομάδες αποτελούν κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ τα γήπεδά τους αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους. Στο Stamford Bridge, που αποτελεί το γήπεδο της Τσέλσι κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα συνέδρια που φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Έτσι, ο τομέας της εστίασης μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τα κέρδη μιας ομάδας.

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης στέλνει το δικό του μήνυμα στους προέδρους των ελληνικών ομάδων: «Στην Ελλάδα αν αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο θα μπορέσουν οι ΠΑΕ να αυξήσουν τα έσοδά τους, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φιλάθλους, ακόμη και ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας».

Σημείωση: Από το 2003 που αγόρασε την Τσέλσι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μόλις πέρσι σημειώθηκε κερδοφορία για την ομάδα του Λονδίνου.

* Ήρθε η ώρα να μην παράγουμε απλώς μυαλά (που αξιοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό), αλλά και το πλαίσιο: περιβάλλον εργασίας, συνθήκες ανέλιξης, περιθώριο ανταμοιβής…


Με πληροφορίες από kathimerini.gr (ρεπορτάζ Στάθης Κουσουνής)

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...