Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τα ελληνικά εστιατόρια που έχουν "κλέψει" την καρδιά των Λονδρέζων!!!

Στο Picton Palace το «Ergon». Στο Νότινγκ Χιλ το «Mazi». Στο ενδιάμεσο οι Λονδρέζοι που μαθαίνουν από την... καλή την ελληνική κουζίνα ή αλλιώς το ελληνικό στυλ διατροφής και κουλτούρας. Βλέπετε, η Ελλάδα δεν είναι μνημόνια και ύφεση, αλλά και επιχειρηματικότητα εκτός των συνόρων.


Το «Mazi» είναι το πιο παλιό στα λονδρέζικα στέκια, καθώς άνοιξε τον Μάιο του 2012 και ήταν μια ιδέα της Ελληνίδας, Χριστίνας Μουράτογλου και της Γαλλίδας, Αντριέν Κερ. Η πρώτη είναι θαυμάστρια της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας, η δεύτερη προέρχεται από τη βιομηχανία τροφίμων. Στόχος τους ήταν να φέρουν στο Λονδίνο ένα ρεστοράν με αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας, γι' αυτό και το μενού φτιάχτηκε από Ελληνα σεφ.


Οπως σημειώνει και σε παλαιότερο άρθρο του το site, Bighospitality, οι συνταγές -όπως και το μενού- προσπαθεί να φέρει έναν αέρα μοντερνισμού στα ήδη γνωστά ελληνικά πιάτα, κάτι που οι Λονδρέζοι το βλέπουν με πολύ θετικό μάτι. Παράλληλα το «Mazi» λειτουργεί και ως ντελικατέσεν, καθώς πουλάει μέλι, θυμάρι, λάδι τρούφας από την Πίνδο και κρόκο Κοζάνης.

Στην ίδια λογική είναι και το πιο πρόσφατο «Ergon» που άνοιξε τις πόρτες του λίαν προσφάτως. Ο Θωμάς Δούζης, ιδρυτής της αλυσίδας, είδε τις προοπτικές που ανοίχθηκαν στο Λονδίνο και... εγκαταστάθηκε στην Oxford Street. Η δική του ιδέα είναι ότι ένα μαγαζί μπορεί να δίνει στον πελάτη μια γκάμα επιλογών. Να είναι κατάστημα πώλησης προϊόντων, να είναι ντελικατέσεν και ταυτόχρονα και ρεστοράν.

Για τις ανάγκες της ιδέας και για να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με τις ελληνικές γεύσεις, έδωσε τα... ηνία του μενού στον γνωστό μας Δημήτρη Σκαρμούτσο. Για τον ιδιοκτήτη το «Ergon» είναι μια γιορτή και ανακάλυψη της μεσογειακής κουλτούρας. Μάλιστα, στις προθέσεις του δεν είναι να παραμείνει μόνο με ένα μαγαζί, αλλά να απλωθεί στις μεγάλες πόλεις της Αγγλίας, φτιάχνοντας τα... αδερφάκια του «Ergon». Στο μεταξύ περίπου 1.200 προϊόντα πρώτης ποιότητας, από την ελληνική γη, περιμένουν να ανακαλυφθούν από τους Βρετανούς. Στόχος; Να απλωθεί η ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...