Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

H επέτειος ίδρυσης της Ζαππείου Σχολής Κων/πολης

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα θα πραγματοποιηθούν στις 17 Οκτωβρίου 2010 εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εκατοστής τριακοστής πέμπτης επετείου ίδρυσης της Ζαππείου Σχολής Κων/πολης.

Η Ομογένεια της Κων/πολης με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων τιμά τόσο τον ιδρυτή της Σχολής Κωνσταντίνο Ζάππα, που γεννήθηκε το 1812 στο Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου, αποκαλύπτοντας το άγαλμα του ύψους 2,5 μ. φιλοτεχνημένο από τον Γ. Βρούτο τον Αθηναίο (1888 ) , όσο και την πορεία του ίδιου του σχολείου στον χρόνο, το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί πυρήνα πολιτιστικών και κοινωνικών μηνυμάτων, καθώς και φωτεινή πηγή γνώσης.

Ακόμη, και σήμερα που οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες ταλαιπωρούν την παγκόσμια κοινότητα και παρά τον μειωμένο αριθμό ελλήνων μαθητών, το Ζάππειο Σχολείο παραμένει με έντονη δραστηριότητα ενώ η λειτουργικότητά του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Ζάππειο Σχολή, ώρα 13.00 και θα παραστούν εκπρόσωποι των τουρκικών αρχών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου Αθήνας, ως εκπρόσωπος της Ζαππείου Επιτροπής, απόφοιτοι και φίλοι της Σχολής.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την Υψηλή του παρουσία η Α.Θ. Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...