Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ουάσινγκτον: Εκδήλωση για τη Μάχη του Μαραθώνα στο Καπιτώλιο

Exhibition "The Battle of Marathon"Image by Tilemahos Efthimiadis via FlickrΣτη Μάχη του Μαραθώνα είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, την οποία προετοιμάζουν εδώ και καιρό, το ΣΑΕ Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών, η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και το Εκπαιδευτικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας.

"Με την εκδήλωση 'Μαραθώνας: 2500 Χρόνια μετά”, την 3η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Καπιτώλιο, στοχεύουμε στην προβολή της ελληνόγλωσσης Παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και νέες, μαθητές και φοιτητές- ελληνικής και μη καταγωγής- να αναδείξουν το ελληνικό πνεύμα στην αμερικανική κοινωνία, ευρύτερα", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Ουάσιγκτον, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος μαθητές των Ελληνικών Σχολείων του Πότομακ Potomac της Ουάσιγκτον, του Αγίου Δημητρίου της Τζαμέικα , στη Νέα Υόρκη και η Εκκλησιαστική χορωδία Αγίας Ελένης και Κωνσταντίνου, που θα παρουσιάσουν το θεατρικό, αφιερωμένο στη Μάχη του Μαραθώνα, με τίτλο: "Μέσα από τα μάτια του Ηρόδοτου".

Την επιμέλεια του μαθητικού προγράμματος έχουν ο Συντονιστής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, Δρ. Αντώνης Μαρμαρινός, ο διευθυντής του σχολείου του Αγίου Δημητρίου, Δρ. Γ. Μελικόκης και ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Δρ. Θ. Παπαλοίζος.

"Η συμπλήρωση 25 αιώνων από την ηρωική μάχη των προγόνων μας παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να αναλογισθούμε τον ανεξάντλητο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να συμβάλουμε στην επαναφορά των αξιών αυτών, που σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανάγκη όσο ποτέ", επισημαίνει- μεταξύ άλλων- σε μήνυμά του ο Συντονιστής της Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...