Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης «Διπλωμάτης της Χρονιάς»

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Βασίλης Κασκαρέλης, επελέγη να ανακηρυχθεί «Διπλωμάτης της Χρονιάς για το 2011» από το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων του Λος Άντζελες, ένα μεγάλου κύρους ίδρυμα στο οποίο συμμετέχουν ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού και ερευνητικού κόσμου, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες που συμβάλουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην νότια Καλιφόρνια.

Το βραβείο αυτό θεσπίστηκε το 1990 και απονέμεται κάθε χρόνο σε αναγνώριση εξαίρετων επιδόσεων, μιας ολόκληρης ζωής, ενός μέλους της διεθνούς διπλωματικής κοινότητας, που έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην χώρα του, ενώ απολαμβάνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό των συναδέλφων του σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το βραβείο έχει απονεμηθεί σε πρεσβευτές από την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Κίνα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και άλλες χώρες. Οι τιμώμενοι διπλωμάτες, συνήθως, προέρχονται από χώρες που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο σε τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνει η VOA.

  
Στο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων του Λος Άντζελες, ένα μεγάλου κύρους ίδρυμα, συμμετέχουν ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού και ερευνητικού κόσμου, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες, που συμβάλουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην νότια Καλιφόρνια.
  
Η απονομή του βραβείου στον πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη θα γίνει σε ειδική τελετή την άνοιξη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...