Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου

Την απόδοση της πρέπουσας θέσης στη ζωή μας στην καθαρότητα και την αγνότητα, ως "αντίδοτο" στη διαφθορά και κατάλληλη "θεραπευτική αγωγή" για την κοινωνία μας, προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.
 
"Να δώσουμε στην καθαρότητα και αγνότητα- σκέψεων, διαθέσεων, κινήτρων- την πρέπουσα θέση στη ζωή μας", μας προτρέπει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σημειώνοντας ότι "η διαφθορά πηγάζει από το νου και την καρδιά", γι' αυτό κι εκεί πρέπει "μακροπρόθεσμα, μαζί με τα άμεσα τεχνικά μέσα, να κατευθυνθεί η θεραπευτική αγωγή της κοινωνίας μας".
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξαίρει τη σημασία της ορθής αγωγής των παιδιών προς αυτή την κατεύθυνση, για "να μάθουν να αποστρέφονται την απάτη και να μην καμαρώνουν γι' αυτήν" και "να συνειδητοποιήσουν ότι η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η δικαιοσύνη (…) δεν είναι αδυναμία, αλλά ιδιότητες ευγενικού και αδαμάντινου χαρακτήρα".Σημειώνει ακόμη πως "η ιστορία των Χριστουγέννων ολοκάθαρα αποκαλύπτει αυτή τη σύγκρουση: Η διαφθορά ενάντια στην αγνότητα. Και η αγνότητα ενάντια στη διαφθορά- μεγάλης ή μικρής εξουσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...