Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Ινστιτούτο Ελληνιστικών Σπουδών στη Βόρεια Αμερική, με έδρα το Πανεπιστήμιο Waterloo του Τορόντο.

Σε μια ειδική τελετή, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αζεμόπουλου και εξεχόντων ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, εγκαινιάστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2010, το πρώτο Ινστιτούτο Ελληνιστικών Σπουδών της Βόρειας Αμερικής, στο Πανεπιστήμιο Waterloo.

Στόχος του κέντρου, εκτός των άλλων, αποτελεί η διεπιστημονική μελέτη της Ελληνιστικής περιόδου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο Διευθυντής του Ινστιτούτου και καθηγητής του τμήματος Κλασσικών Σπουδών, κύριος Riemer Faber, τα πολυεπίπεδα επιτεύγματα της Ελληνιστικής περιόδου επηρέασαν σε βάθος όλους τους πολιτισμούς της Μεσογείου, μια επιρροή που διαπιστώνουμε ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς του Ινστιτούτου, η σημαντικότατη αυτή περίοδος των 300 χρόνων είναι πρόδρομος της σημερινής παγκοσμιοποίησης, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που έλαβαν χώρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή επεκτάθηκαν σε όλο τον τότε γνωστό αρχαίο κόσμο.

Το εν λόγω Ινστιτούτο, φιλοδοξεί να προχωρήσει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδος και με εγνωσμένου κύρους Ιδρύματα, καθώς ήδη από το ξεκίνημά του χαίρει του σεβασμού ολόκληρης της Αμερικανικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να επισκεφτείτε το site:
http://wihs.uwaterloo.ca/about_the_hellenistic_age.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...