Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αυστραλία:Ενέργειες για την διευκόλυνση μετανάστευσης Ελλήνων στην χώρα

MelbourneImage by jarek69 & evelyn via FlickrΤην ικανοποίησή τους από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας Κρις Μπόουεν για το θέμα της μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία, εξέφρασαν τα μέλη της ειδικής αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας που μετέβη για το σκοπό αυτό στην Καμπέρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπόουεν συζήτησε με την αντιπροσωπεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία και αντιμετώπισε θετικά όλες τις εισηγήσεις που έγιναν από την Κοινότητα.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Μετανάστευσης πρόκειται να προωθήσει το θέμα υπογραφής διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα που θα επιτρέπει σε Έλληνες τουρίστες να εργάζονται όταν μεταβαίνουν στην Αυστραλία και το αντίστοιχο. Σε αυτό φυσικά θα πρέπει να συμφωνήσει και η Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Μπόουεν συμφώνησε να διοργανωθεί στην Ελλάδα έκθεση (Skills Expo) με τη συμμετοχή του υπουργείου Μετανάστευσης και αυστραλιανών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες και να συζητήσουν με Αυστραλούς εργοδότες για τις πιθανότητες απασχόλησης τους.

Επίσης συμφώνησε να δημοσιευθούν και στα Ελληνικά στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, οι πληροφορίες για τη μετανάστευση στην Αυστραλία. Εξάλλου δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα καλύτερης επάνδρωσης των αρμόδιων αυστραλιανών μεταναστευτικών και διπλωματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και αν υπάρχει ανάγκη θα αυξηθεί τόσο το προσωπικό όσο και οι ώρες λειτουργίας τους.

Ακόμα, υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελληνοαυστραλοί για να φέρουν μέλη των οικογενειών τους στην Αυστραλία.

Η αντιπροσωπεία της Κοινότητας αποτελούνταν από τους: Βασίλη Παπαστεργιάδη (πρόεδρος της Κοινότητας), Κώστα Μάρκο (Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας), Μάικ Ζαφειρόπουλο (διευθυντής στο κανάλι 31, πρώην διευθυντής στο υπουργείο Μετανάστευσης), Ελίζαμπεθ Χατζηεφραιμίδου (ανώτερο στέλεχος του γραφείου ευρέσεως εργασίας BWP Consulting) και Παναγιώτη Ιασωνίδη (Συντονιστής του
Aυστραλοελληνικού Εθνικού Συμβουλίου).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της Κοινότητας παρέδωσε στον υπουργό ειδικό υπόμνημα που είχε προετοιμάσει, και το οποίο περιείχε και σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση και τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόουεν.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Μετανάστευσης όσον αφορά στις προτάσεις που υπέβαλε η Κοινότητά μας», δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Ο υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για το θέμα με αποτέλεσμα ο διάλογος που είχαμε να είναι εποικοδομητικός και να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα» είπε.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκος. «Η συνάντηση αποδείχτηκε θετική, ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα και εμφανίσθηκε αποφασιστικός στην αντιμετώπιση του προβλήματος» τόνισε και πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι η κίνησή μας αυτή θα βοηθήσει και διευκολύνει τους συμπατριώτες μας που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Αναμένουμε από το υπουργείο Μετανάστευσης να μας απαντήσει και γραπτώς για τις σχετικές ενέργειες που πρόκειται να κάνει»
Enhanced by Zemanta

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...