Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου καταδικάζει τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής

Οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στις 13.00 στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Αποτροπιασμό για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, «τα ιδεολογικά αδέλφια» των γερμανών νεοναζί, εκφράζουν Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, μέσω της Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου. Καλούν την ελληνική πολιτεία να αντιδράσει, ενώ οι ίδιοι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν σε μια αντιφασιστική συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο, στις 13.00 μπροστά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, που αποτελεί σύμβολο του ναζιστικού εφιάλτη.

Όπως λένε, οι στιγμές που ζει η Ελλάδα τους θυμίζουν τη δολοφονία του Θεόδωρου Βουλγαρίδη που δολοφονήθηκε, μαζί με άλλους μετανάστες, το 2005 στο Μόναχο "από τα ιδεολογικά αδέλφια της Χρυσής Αυγής, την νεοναζιστική οργάνωση NSU".

Το ψήφισμα καταλήγει με μια έκκληση προς την την ελληνική πολιτεία "να κινήσει όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εγκληματιών και τον άμεσο κολασμό των φασιστικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής".

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

Ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου καταδικάζει την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Εκφράζουμε αποτροπιασμό για το στυγερό έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος της οργάνωσης (σύμφωνα με την ομολογία του δράστη).

Ως Έλληνες της Γερμανίας τέτοιες στιγμές δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τον συμπατριώτη μας Θεόδωρο Βουλγαρίδη που δολοφονήθηκε το 2005 στο Μόναχο από τα ιδεολογικά αδέλφια της Χρυσής Αυγής, την νεοναζιστική οργάνωση NSU.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου καλεί τα μέλη της Κοινότητας στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21/9/2013 στις 13:00, στο Μνημείο Του Ολοκαυτώματος (Ebertstraße 10717 Berlin).

Καλούμε την ελληνική πολιτεία να κινήσει όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εγκληματιών και τον άμεσο κολασμό των φασιστικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής.


Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

Mittelstr. 33, 12167, Berlin

http://www.gr-gemeinde.de
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...