Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αντιπρόεδρος της Βουλής στην Αυστραλία ο Στηβ Γεωργανάς

Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός πολιτικός που καταλαμβάνει το αξίωμα είναι του δεύτερου αντιπροέδρου της αυστραλιανής Βουλής είναι ο συμπατριώτης μας Στηβ Γεωργανάς. Ο Γεωργανάς εξελέγη στην θέση αυτή με ψήφους 73-71.
Πριν εμπλακεί με την πολιτική, ο ομογενής ήταν οδηγός ταξί. Εκλέγεται βουλευτής με το Εργατικό κόμμα στην έδρα Χάϊντμαρς της Νότιας Αυστραλίας, από το 2004. Ο κ. Γεωργανάς επισκέπτετα πολύ συχνά την Ελλάδα και βρέθηκε στη Μεσσηνία για αρκετές ημέρες το καλοκαίρι. Μιλώντας στην "Ελευθερία" κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε το συνέδριο των ομογενών βουλευτών να πραγματοποιηθεί μέσω του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στην Καλαμάτα.

Η εκλογή του έγινε μετά από την παραίτηση του προέδρου της αυστραλιανής Βουλής, Πίτερ Σλίπερ που προκάλεσε εντάσεις ανάμεσα στο κόμμα της Γκίλαρντ και στην αντιπολίτευση. Τη θέση προέδρου του κοινοβουλίου κατέλαβε η Αν Μπερκ και τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου ο Μπρους Σκοτ, του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου κόμματος. Ο Σλίπερ παραιτήθηκε από τη θέση του, την Τρίτη, εν μέσω ενός σεξουαλικού σκανδάλου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταψηφιστεί με διαφορά μιας ψήφου, πρόταση μομφής που είχε καταθέσει σε βάρος του η αντιπολίτευση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...