Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αυστραλία: Ομογενής σκότωσε και τεμάχισε το θετό γιο του

Ο δράστης είχε ομολογήσει ότι διαμέλισε το σώμα του  17χρονου με αλυσοπρίονο και έκρυψε τα μέλη του άτυχου νέου σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης.


Δικαστήριο της Μελβούρνης καταδίκασε σε κάθειρξη 27 χρόνων τον 57χρονο ομογενή, Γιάννη Ξυπόλυτο, για το φόνο του 17χρονου θετού του γιου Γκάρι 'Ανταμς.

Ο Ξυπόλυτος είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε τον 'Ανταμς, αλλά υποστήριξε ότι τελούσε «εν αμύνη» όταν κτύπησε πολλές φορές τον άτυχο νέο με σφυρί.

«Ο 'Αντριου μου επιτέθηκε με κατσαβίδι» είπε. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε, όμως, ότι ο Ξυπόλυτος είχε ομολογήσει σε αστυνομικό (χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αστυνομικός) ότι σκότωσε τον 17χρονο και, στη συνέχεια, διαμέλισε το σώμα του με αλυσοπρίονο και έκρυψε τα μέλη του άτυχου νέου σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης.

Ο φόνος έγινε το 2003, αλλά ο Ξυπόλυτος συνελήφθη μόλις πέρυσι. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, «ο Ξυπόλυτος αφού σκότωσε τον νέο πήγε στο σπίτι του, έκανε τσάι στη σύντροφό του και έκατσε να παρακολουθήσει τηλεόραση σαν να μην έγινε τίποτα».

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Κάρτεν χαρακτήρισε τον Ξυπόλυτο «στυγνό δολοφόνο που δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια» Ο Ξυπόλυτος πρέπει να μείνει στη φυλακή 24 χρόνια πριν θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση σε ηλικία 81 χρόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...