Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αυστραλία: Απέτυχε η προσπάθεια δολοφόνου να απαγορεύσει τηλεοπτική σειρά για το φόνο Ελληνίδας

Ο κατά συρροή δολοφόνος -και φονιάς της Ελληνίδας Μερσίνας Χαλβατζή- Πίτερ Ντούπας, απέτυχε στην προσπάθειά του να απαγορευτεί η μετάδοση τηλεοπτικής σειράς επειδή, κατά την άποψή του, τον θίγει.

Ο Ντούπας ζήτησε από την αυστραλιανή Δικαιοσύνη να απαγορεύσει την προβολή μιας αστυνομικής σειράς, υποστηρίζοντας ότι η μετάδοσή της αποτελεί «προσβολή της δικαιοσύνης» και πλήττει τον ίδιο.

Ο δικαστής Αιμίλιος Κύρου έκρινε ότι η σειρά μπορεί να προβληθεί κανονικά και δεν θα έχει καμιά επίπτωση όταν θα εξεταστεί η νέα έφεση του Ντούπας. Ο Πίτερ Ντούπας έχει καταδικαστεί τρεις φορές σε ισόβια για το θάνατο τριών γυναικών. Τελευταίο θύμα του ήταν η 25χρονη Μερσίνα Χαλβατζή το 1997. Για το φόνο αυτό καταδικάστηκε τρεις φορές σε ισόβια και τώρα -πάντα με χρήματα του δημοσίου- βρίσκεται σε διαδικασία έφεσης η τρίτη του καταδίκη σε ισόβια. Στην τελευταία υπόθεση κρίθηκε ένοχος το 2007, όμως έχει εφεσιβάλει την απόφαση για δεύτερη φορά, καθώς υποστηρίζει ότι είναι αθώος για το φόνο αυτό.

Σύμφωνα με τον κατά συρροή δολοφόνο, αν προβαλλόταν δύο επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Killing Time», τα όποια βασίζονται έως ένα βαθμό στον ίδιο και δείχνουν αναπαράσταση της δολοφονίας της Μερσίνας, θα πληγόταν η όποια επανεκδίκαση της υπόθεσης, στην περίπτωση που η έφεση είναι επιτυχημένη. Η 25χρονη Μερσίνα είχε επισκεφθεί τον τάφο της γιαγιάς της το 1997 στο κοιμητήριο όταν δέχθηκε την επίθεση του Ντούπας που την κατακρεούργησε. Ο 57χρονος Ντούπας, που έχει ιστορία βίας και εγκλήματος που ξεκινά από το 1972, είναι ύποπτος και για τις δολοφονίες άλλων γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...