Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνοαμερικανική εφημερίδα ζητά βοήθεια από την Ομογένεια για την Ελλάδα

March 25 - Greece Independence Day
(Photo credit: Aster-oid)
Έκκληση προς την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών να πράξει το καθήκον της, τείνοντας «χείρα βοηθείας» στον Ελληνικό λαό, απευθύνει η εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Greek News».
Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη, ο καταγόμενος από το Βόλο εκδότης της, δημοσιογράφος, Αποστόλης Ζουπανιώτης, αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στη γενέτειρα, παραθέτοντας τα ανησυχητικά επίσημα στοιχεία για την ανεργία, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο άτομα (20%), ενώ στους νέους ανεβαίνει πάνω από το 50%. Αναφέρεται, ακόμη, στους 250.000 και πλέον Έλληνες μας που σιτίζονται καθημερινά στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των μητροπόλεων, αλλά και στον αριθμό των αστέγων στην Αθήνα, που έχει ξεπεράσει τους 20.000, κάποιοι από τους οποίου έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, λόγω του δριμύτατου ψύχους.
«Οι σκηνές που βλέπουμε στον αμερικανικό και διεθνή Τύπο, με ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, να συνωστίζονται για μια σακούλα πορτοκάλια, ή πατάτες, συγκλονίζουν», τονίζει-μεταξύ άλλων- ο κ. Ζουπανιώτης. Και συνεχίζει: «Αν η σημερινή γενιά των Ελληνοαμερικανών δεν αποδείξει έμπρακτα των φιλελληνισμό της (κατ’ ακρίβεια την ελληνικότητά της) να είναι βέβαιη πως διαπαιδαγωγεί μία επόμενη γενιά η οποία θα αποκοπεί πλήρως από τον εθνικό ομφάλιο λώρο. Κι αυτό θα είναι το άδοξο τέλος του Ελληνισμού στην Αμερική. Κάποιες κινήσεις αρχίζουν να ξεδιπλώνονται δειλά-δειλά, αλλά ακόμη καμία βοήθεια δεν έχει μεταφερθεί στη γενέτειρα. Έφτασε, πιστεύω, η στιγμή να ξεδιπλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Ελληνικό Λαό με κάθε τρόπο, αλλιώς ας κόψουμε το «Ελληνο» κι από το «Ελληνορθόδοξος» και από το «Ελληνοαμερικανός».
Στο πλαίσιο αυτό, η Greek News τονίζει την ανάγκη να συγκληθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, σύσκεψη όλων των παναμερικανικών οργανισμών της Ομογένειας, μαζί με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ώστε να εξετάσουν την ελληνική κρίση και το ρόλο της Ομογένειας και να εκδώσει εγκύκλιο, καλώντας τους πιστούς να ενισχύσουν τις προσπάθειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής και τη IOCC (Διεθνείς Ορθόδοξες Διακονίες).
Τέλος, καλεί τους εθνικοτοπικούς συλλόγους, να δουν τις ανάγκες που υπάρχουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να ανιχνεύσουν τρόπους για να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες.
«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα κι η ανθρωπιστική κρίση που σφίγγει τους Έλληνες δεν μας υπενθυμίζουν απλά το καθήκον μας ως Έλληνες (η φωνή του αίματος, με πιο λυρικό τρόπο). Δίνουν και τη δυνατότητα στους οργανισμούς μας να αποδείξουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης. Δίνουν όμως την ευκαιρία και σε μας που σήμερα αποτελούμε την 4η (ή πέμπτη) γενιά των Ελληνοαμερικανών να κάνουμε κάτι το οποίο θα μπορούμε να διηγούμαστε με υπερηφάνεια στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ας κάνουμε την αρχή τώρα. Η Ελλάδα μας χρειάζεται», καταλήγει ο κ. Ζουπανιώτης.
Εντωμεταξύ, η Greek Νews θα επαναλάβει και φέτος την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, προτρέποντας τους Ελληνοαμερικανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα. Η καμπάνια καλύπτει, πέραν της έντυπης δίγλωσσης έκδοσης, και την ηλεκτρονική της (www.greeknewsonline.com). Το μήνυμα σαφέστατο: «Αγαπούμε την Ελλάδα-Βοηθούμε την Ελλάδα: Φέτος το Καλοκαίρι πάρε μαζί σου στην Ελλάδα τους Αμερικανούς φίλους σου».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...