Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα ακυρώνει το «μεγάλο όπλο» που της ομογένειας

«Η Ελλάδα της μεγάλης και ισχυρής διασποράς, η άλλη, ισχυρή Ελλάδα των μεταναστών μας, που θα μπορούσε πολλά να προσφέρει στην πατρίδα την ώρα της κρίσης, με απόλυτη ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, γίνεται όλο και πιο απόμακρη και… ξένη» σημειώνει ο βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, θέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απάντηση που έλαβε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Δόλλη.

Σύμφωνα με αυτή, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, προωθήθηκε τροπολογία για την αναβολή της τακτικής συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού για ένα επιπλέον έτος!

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, στόχος είναι η ολοκλήρωση του διαλόγου για τη δημιουργία ενός οικονομικά αυτοδύναμου Οργανισμού, ο οποίος «προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί θα πρέπει να εξασφαλίσει την αυτοχρηματοδότησή του»!

«Είμαι ο πρώτος που θα ήθελα πολλοί Οργανισμοί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι και να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους μας, αλλά ποτέ μου δεν κατάλαβα, και ούτε θα καταλάβω ποτέ, την λογική του… τσουβαλιάσματος και της ισοπέδωσης των πάντων» σχολιάζει ο Αχαιός βουλευτής, επισημαίνοντας πως την ώρα της μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα θα είχε κάθε λόγο να δαπανάει πόρους μέσω των οποίων θα προσέγγιζε τον ελληνισμό της διασποράς και μέσω αυτού, ξένους επενδυτές. «Αν ξεχάσουμε πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο ελληνισμός ανά τον πλανήτη και ακυρώσουμε αυτό το τόσο σημαντικό όπλο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...