Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΛΥΨΗ του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα


Ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Βελγίου  με πολύχρονη και συνεχή παρουσία και στα δρώμενα της απόδημης  Κοινότητας  μας,  κάνει  ένα  σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση  της  πολιτιστικής του παρέμβασης. Αποφάσισε να ανεβάσει στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στο θέατρο Σαν Μισέλ στις Βρυξέλλες την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ένα από τα σημαντικότερα έργα  της Εκκλησιαστικής, αλλά και της Ελληνικής γενικότερα γραμματείας. 

Το έργο σε ποιητική απόδοση, μουσική και σκηνοθεσία του πολυδιάστατου Ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκου Παπακώστα, με τεράστια παρουσία στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, παρουσιάζεται υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς  της Ελλάδος, του Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως:

Νίκος Παπακώστας           ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Δανάη Παπουτσή              ΠΝΕΥΜΑ
Περικλής Κασσανδρινός    ΑΓΓΕΛΟΣ
Δημήτρης Τσολάκης          ΣΚΙΑ ΘΕΟΥ

Ομάδα χορού:

Μάρω Αγρίτη
Ράνια Αηδώνη
Θέμης Αμοιρίδης
Άννα Βασιλείου
Θέμης Μητρόπουλος

Ποιητική απόδοση, Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Εικαστική δημιουργία: Stam Bside,
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος,
Ηχητικά εφέ βίντεο: Panas

 Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα  που έχει αποσπάσει διθυραμβικές  κριτικές από σύσσωμο τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο της χώρας είναι μια διαδραστική και πολυεπίπεδη παράσταση σε μορφή σύγχρονης μινιμαλιστικής  τραγωδίας, που συνδυάζει  το θέατρο και τη μουσική με το βίντεο και τις εικαστικές δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων της ανθρωπότητας, που ασχολήθηκαν με την Αποκάλυψη από 950 μΧ μέχρι και τον εικοστό αιώνα. (Michelangelo, Rafael, Tintoretto, Albrecht Dürer, Gustav Dore, William Blake, Hieronymus Bosch, Jan Brueghel, Hubert van Eyck, Diego Velázquez,  Francisco de Goya και πολλούς άλλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...