Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ: Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Δημητρίου, στέλεχος της ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Φωτό από ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ Ν.Υόρκης

 Σε ηλικία 58 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), μέσα στο σπίτι του από καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Δημήτρης Δημητρίου, στέλεχος για πολλά χρόνια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Ο Τζέι Τζέι -όπως ήταν γνωστός στους ομογενειακούς κύκλους και σε μερίδα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας- αγωνίστηκε με γνώση και πάθος για τη διατήρηση και προβολή της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς στην Αμερική. Ήταν από τα ενεργά στελέχη ομογενειακών φορέων που διοργάνωσαν στο παρελθόν μεγάλες διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού (ονομασία Σκοπίων και Κυπριακό). Επίσης, για πολλά χρόνια ήταν ο κύριος εκφωνητής στην ετήσια ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε το 1954 στη Χαλκιδική και ζούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '70 στη Νέα Υόρκη, όπου αρχικά σπούδασε μαθηματικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Κολέγιο Κουίνς του Δημοτικού Πανεπιστημίου της πόλης, έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς, όπως στον εργοληπτικό.

Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος και στέλεχος -κατά διαστήματα- τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αθηνά Λαζαρίδη-Δημητρίου και την 25χρονη κόρη τους Ελισάβετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...