Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Ποιά είναι τα αδέλφια Νυφούδη που πλημμύρισαν τα σπίτια του Λονδίνου με ελληνικά προϊόντα

Το πιο ιδανικό σημείο φαίνεται πως διάλεξαν οι Θεσσαλονικείς Νίκος και Γιώργος Νυφούδης, μαζί με τον φίλο και συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη για να κάνουν το σχέδιό τους πραγματικότητα: να προσφέρουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στους ανθρώπους του Λονδίνου.

«Όσοι έχουν περάσει τα φοιτητικά τους χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία μπορούν να καταλάβουν το μεράκι του να προσφέρουμε καλομαγειρεμένο απλό ελληνικό φαγητό στους ανθρώπους του Λονδίνου» περιγράφει ο Νίκος Νυφούδης, που μαζί με τον αδερφό του Γιώργο ταξίδεψαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, δοκίμασαν και τελικά επέλεξαν τα καλύτερα προϊόντα στο είδος τους.

Παστέλι από την Ξάνθη, Λάδι από τη Λακωνία, Μαρμελάδες από την Μακεδονία και Αλλαντικά από την Ευρυτανία στην καρδιά του Λονδίνου.

Στο 29 της Store street, λίγα μέτρα από την γνωστή στους περισσότερους επισκέπτες του Λονδίνου στάση του Tottenahm Court Road στην καρδιά της Ακαδημαϊκής Βρετανίας βρίσκεται το κουκλίστικο μικρό παντοπωλείο τους, με το όνομα The Life Goddess που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές της ελληνικής γαστριμαργικής δημιουργικότητας.

«Φιλοδοξούμε το the life goddess να αποτελέσει ένα παράθυρο ελληνικού πολιτισμού, διατροφικού και όχι μόνο, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν ανοίξει» αναφέρουν. «Είμασταν πολύ τυχεροί διότι από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημά μας δώσανε εικόνα και μορφή οι Beetroot, δημιουργικοί γραφίστες της Θεσσαλονίκης ενώ την διακοσμητική ταυτότητα του χώρου δημιούργησαν οι IDEA interior design art Αργυρώ Βλάχου και Πέτρος Φραγκόπουλος».

Τα υλικά που επιλέχτηκαν για τον χώρο είναι το φυσικό ξύλο, το ακατέργαστο μέταλλο και το μαύρο φυσικό πλακάκι αντανακλώντας το μαύρο της Σαντορίνης. Τα δοκάρια και οι ζωγραφισμένοι τοίχοι δίνουν το στίγμα της εταιρικής ταυτότητας που έντονα, αλλά ταυτόχρονα και διακριτικά, αναβλύζει Ελλάδα, όπως γράφει το travelstyle.gr.

Η φιλοσοφία του καταστήματος περιλαμβάνει αυστηρά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, οικοτεχνίες και μικρούς τεχνίτες του είδους, που προσφέρονται πέρα από τα ράφια στο παντοπωλείο και μαγειρεμένα σε διαφορετικές εκδόσεις αλλά πάντα σε μικρές δόσεις. Το μενού τυπώνεται κάθε μέρα το ίδιο πρωί και περιλαμβάνει 2 φαγητά φρεσκομαγειρεμένα, 3 σαλάτες και 1 σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...