Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η κωμική παράσταση «Τα μεταναστόπουλα» με Ελληνες μετανάστες που κάνει θραύση στην Αυστραλία

Τα «Μεταναστόπουλα» («Wog Boys») είναι μια παράσταση Ελληνα μετανάστη που κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο σε θέατρο της Αυστραλίας και αναμένεται να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα της ομογένειας neos kosmos, τα εισιτήρια έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ανάρπαστα.



Πρωταγωνιστούν τρεις μετανάστες ηθοποιοί της Αυστραλίας: Οι ομογενείς Νίκος Γιαννόπουλος και Άλεξ Δημητριάδης (γνωστοί και στο κινηματογραφικό κοινό της Ελλάδας) και ο Ιταλός Βινς Κολόσιμο.

Η παράσταση Wog Boys αποτελεί έμπνευση του Νίκου Γιαννόπουλου ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δραματική σχολή διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να εργαστεί στο αυστραλιανό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έγραψε, έτσι, ένα θεατρικό έργο, μια κωμωδία, με θέμα τα μεταναστόπουλα και ερμηνευτές τον ίδιο και μετανάστες ηθοποιούς και κατάφεραν να γίνονται πιο δημοφιλή πρόσωπα της Αυστραλίας με «όπλο» τους κάτι που ο ίδιοι, μέσα τους, απεχθανόταν.


Ο Γιαννόπουλος κατά τη περίοδο της ενηλικίωσής του στη Μελβούρνη, όπως πολλά παιδιά Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας, άκουγε τους αυτόχθονες Αυστραλούς να τον αποκαλούν «wog» ένα άκομψο και κακότροπο παρατσούκλι.

Ξαφνικά το υποτιμητικό παρατσούκλι «wog» είχε γίνει κάτι σαν το αγγλοσαξονικό «σερ» και ο Γιαννόπουλος ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στη χώρα του down under. Το 1999 ο «wog» πέρασε στη μεγάλη οθόνη με τον «Ελληνάρα» («Τhe wog boy») σε παραγωγή και σενάριο Γιαννόπουλου, ο οποίος βεβαίως πρωταγωνιστούσε. Παίζοντας τον μπαγαπόντη «Ελληνάρα» Στιβ Καραμίτση, ο Γιαννόπουλος γεύθηκε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, όπου το φιλμ προβλήθηκε το 2000 και έκοψε 7 εκατ. εισιτήρια.

Πέρασαν δέκα χρόνια από την εποχή του κινηματογραφικού θριάμβου και ο Στιβ ο «Ελληνάρας» ξανακτύπησε- αυτή τη φορά στη Μύκονο. Με επικεφαλής τον Γιαννόπουλο, και πάλι στον ρόλο του Στιβ Καραμήτσου, η ταινία «Τhe kings of Μykonos».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...