Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη η προσέλευση στην εκδήλωση για την φορολογία εισοδήματος Ομογενών

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την φορολόγηση του εισοδήματος Ομογενών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η AHEPA HELLAS.


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση,  στις 23 Ιανουαρίου 2014 ομιλητές ήταν οι: Άγγελος Κωστόπουλος, Registered Tax Return Preparer with the IRS, Ευστάθιος Τζωρτζόπουλος, οικονομολόγος (Υπουργείο Οικονομικών), Αντώνης Καρποντίνης, οικονομολόγος, τ. Επόπτης της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Ορέστης Σεϊμένης, Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων των Απόδημων Ελλήνων και συγγραφέας. Συντονιστές της συζήτησης ήταν οι Βασίλης Πετκίδης και Νίκος Μπάης, οικονομολόγοι, ενώ την εισαγωγή και παρουσίαση ανέλαβε ο Χρήστος Μαλασπίνας, δημοσιογράφος και εκδότης της διαδικτυακής εφημερίδας “PanhellenicPost.com”.


Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου και ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS, Νίκος Παπαδόπουλος. Και οι δύο τόνισαν την σημασία της συνεργασίας των οργανώσεων της Ομογένειας και την ανάγκη για ενημέρωση των ομογενών, είτε έχουν παλιννοστήσει, είτε παραμένουν στο εξωτερικό.

Στην συνέχεια, έγινε ενδελεχής ενημέρωση για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων και την υποβολή τους, είτε στην Ελλάδα είτε στην Αμερική. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι πλέον, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα, η τεχνολογία επιτρέπει την πλήρη εξακρίβωση της αλήθειας των φορολογικών δηλώσεων, με διασταύρωση στοιχείων κτλ., ώστε σε περιπτώσεις μη ειλικρινών δηλώσεων αυτές να εντοπίζονται ενώ ο έλεγχος μπορεί να προεκταθεί και σε παλαιότερες δηλώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης απαντήθηκαν οι πολυάριθμες ερωτήσεις του κοινού, στο οποίο βρισκόταν και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Εύα Κοντοσταθάκου.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν καθοριστική καθώς συμβάλει στον στόχο των δύο φορέων να δημιουργηθούν στενότερες διμερείς σχέσεις μεταξύ Αμερικής και γενέτειρας μέσω ομιλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...