Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Deutsche Welle: Κρούσματα εκμετάλλευσης Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία

Έκκληση προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία, απευθύνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης στην ευρωπαϊκή χώρα.


«Πρωταρχικό τους μέλημα είναι η επαρκής γνώση της γλώσσας» υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Αθανασιάδης από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, εφιστώντας την προσοχή «σε αγγελίες μέσω Διαδικτύου ή στις εφημερίδες που υπόσχονται παχυλούς μισθούς».


Μέχρι στιγμής η γερμανική αγορά απορροφά με ευκολία και σχετικά άμεσα οικονομικούς μετανάστες με πλούσια ακαδημαϊκά προσόντα και σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία ειδικά στους τομείς της Υγείας (νοσοκομεία) καθώς και σε πολυεθνικές εταιρείες. Ωστόσο, τα προβλήματα διογκώνονται στους ανειδίκευτους εργάτες, χωρίς κάποια ιδιαίτερη μόρφωση και δίχως τις απαραίτητες γνώσεις γερμανικών. Η «Γη της Επαγγελίας» μετατρέπεται γρήγορα σε μια χώρα, όπου τα όνειρα και οι προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή διαψεύδονται.

Ημερομίσθια πείνας και χωρίς ασφάλεια, άθλια καταλύματα κατά ομάδες και ατέλειωτες ώρες εργασίας. Αυτή είναι η εικόνα που συναντά αυτή η κατηγορία μεταναστών. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, οι περισσότεροι παθόντες δεν θέλουν να μιλήσουν και αποφεύγουν να αναφέρουν ακόμα και το όνομα της επιχείρησης που εργάζονταν λόγω απειλών από τους πρώην εργοδότες τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...