Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικής καταγωγής Υπουργός στη Βραζιλία

Στην Βραζιλία ως Υπουργός - Επικεφαλής της «Γραμματείας για τις πολιτικές για τις γυναίκες» ορίστηκε η Ελληνικής καταγωγής, κα Iriny Lopes (Iriny Nicolau Corres Lopes). Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης της απέστειλε συγχαρητήριο  τηλεγράφημα, ενώ ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία κ. Δ. Αλεξανδράκης παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της.

Η κυρία Iriny Lopes ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση στις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 κυρίως μέσω ενώσεων πολιτών με αιτήματα βελτιώσεως της κατοικίας, των μέσων μαζικής μεταφοράς και θέματα περιβάλλοντος. Όντας ενεργό μέλος του Κόμματος  των Εργατών (ΡΤ) διετέλεσε τοπική Πρόεδρος του Κόμματος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματέας για τις Διεθνείς Σχέσεις. Ασχολήθηκε εντονότερα με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν εξελέγη για πρώτη φορά ομοσπονδιακή βουλευτής το 2002 και έγινε μέλος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Μειονότητες. Επανεξελέγη στη Βουλή το 2006 και το 2010. Στην τελευταία Βουλή διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βραζιλίας.

Η ελληνική ομογένεια στη Βραζιλία είναι οργανωμένη σε κοινότητες σε πολλές πόλεις της χώρας. Στο Σάο Πάολο διαβιοί το μεγαλύτερο μέρος της και εδρεύει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...