Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι επισκέφτηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.

Η συμβολική αυτή κίνηση επισφραγίζει τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Τουρκική Δημοκρατία.
Ο κ. Αρίντς επανέλαβε την επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης για «ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών» και ευχήθηκε, εκ μέρους της κυβέρνησης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το νέο έτος και συζήτησε μαζί του εκκρεμή θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς


«Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένα θετικό βήμα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Φανάρι μετά το 1952. Σε μια περίοδο όπου ανοίγουν και πάλι πολλά ζητήματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η εξέλιξη αυτή ας αποτελέσει έναν κρίκο στην αλυσίδα των κινήσεων που πρέπει να επακολουθήσουν και από τις δυο πλευρές, προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...