Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Έλληνες ομογενείς, θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

CNN breaking the news of a plane crash at the ...Image via Wikipedia
Ανάμεσα στα 2.977 θύματα από 93 διαφορετικές εθνικότητες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, υπήρχαν 36 άτομα ελληνικής καταγωγής.

Ο αριθμός, όμως, των Ελληνοαμερικανών μπορεί να είναι μεγαλύτερος, επειδή είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν και άλλοι ομογενείς, που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα, αλλά δεν είχαν ελληνικό όνομα (κυρίως από μεικτούς γάμους) και οι συγγενείς τους δεν ανέφεραν κάτι σχετικό στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ή σε ελληνική διπλωματική υπηρεσία στις ΗΠΑ.

Οι 35 σκοτώθηκαν στους δίδυμους πύργους και ένας (κυπριακής καταγωγής), ο Μιχάλης Ταρρού, ήταν μέλος του πληρώματος της «United Airlines» που χτύπησε σ' ένα από κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Μανχάταν.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Η ΔΗΜ.ΑΡ.

Aνακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση στους «δίδυμους πύργους»

Τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισαν τον κόσμο θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη συλλογική μνήμη. Η εγκληματική τρομοκρατική βία δεν πρέπει να οδηγήσει σε περιστολή αλλά διεύρυνση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. «Θα απαντήσουμε στην τρομοκρατία με περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία», όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, μετά τα τραγικά γεγονότα στη χώρα του.

Η σταθερότητα και η διαρκής ασφάλεια με ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή του πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα είναι οι προτεραιότητες και οι προϋποθέσεις για ένα δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Η σοβαρή οικονομική κρίση και οι αραβικές επαναστάσεις υπενθυμίζουν πως έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη την προώθησης του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, όπως το επισήμανε και ο Πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του στο Κάιρο: «Όσο η σχέση μας καθορίζεται από τις διαφορές μας, θα δυναμώνει εκείνους που σπέρνουν το μίσος αντί για την ειρήνη και προωθούν τις συγκρούσεις αντί για τη συνεργασία που οδηγεί τους ανθρώπους στη δικαιοσύνη και την ευημερία. Αυτός ο κύκλος της καχυποψίας και της διχόνοιας πρέπει να σταματήσει». Ένας νέος κόσμος με νέα σύνθετα προβλήματα αναδύεται τον 21ο αιώνα και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θέλει σ` αυτόν το νέο κόσμο να επικρατήσει για όλους τους λαούς η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός των ανθρώπινων και θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...