Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ιλινόις: Η «εξεγερμένη» του Πολυτεχνείου ψέκασε πιπέρι τους φοιτητές της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομογενής πρύτανις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια απασχολεί τα ΜΜΕ. Προ δύο ετών φέρεται να είχε διατάξει ξανά την καταστολή φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την αύξηση στα δίδακτρα, ενώ νωρίτερα είχε αναμειχθεί σε σκάνδαλο ευνοιοκρατίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις
Μέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου, η Λίντα Κατέχη ισχυρίζεται πως «ήταν εκεί», μεταξύ των εξεγερμένων φοιτητών, τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, όταν το τανκς της χούντας έριχνε την πύλη του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακριβώς 38 χρόνια μετά, η κ. Κατέχη παρουσιάζεται να έχει αλλάξει? στρατόπεδο. Εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας, πρύτανις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις (UCD) και κορυφαία σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η 57χρονη ακαδημαϊκός κατηγορείται πως έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις να καταστείλουν βίαια μια ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών στον χώρο του πανεπιστημίου.

Το επίμαχο συμβάν έλαβε χώρα μόλις μία ημέρα μετά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Εμπνευσμένοι από το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», μερικές δεκάδες φοιτητές του UCD αποφάσισαν να κατασκηνώσουν στον χώρο του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνοδο του κόστους των σπουδών.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...