Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Θεσμός ο Διαγωνισμός Στίχου στο Μόναχο

Στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Σύλλογος Αριστοφάνης (www.aristofanis.com) σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Πυθαγόρας», αφιέρωσε την εβδομάδα 7-14 Μαΐου 2012 στα Ελληνόπουλα των Λυκείων Μονάχου και Νυρεμβέργης όπου επισκέφτηκε και μίλησε σε αυτά ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λεκάκης, www.lekakis.com , ως επίσημος καλεσμένος από την Ελλάδα, εβδομάδα που ήσαν επίσης αφιερωμένη στον ίδιο και το έργο του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επισκέψεις στα σχολεία και συζητήσεις με τους μαθητές πάνω στο θέμα ανάλυσης εύρεσης τρόπων εκμάθησης συγγραφής στίχων.

Το Σαββάτο 12 Μαΐου 2012 και ώρα 18:00 παρουσίασε, ως υπεύθυνος του 1ου Διαγωνισμού Στίχων, τα έργα συμμετοχής στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου, βάζοντας έτσι το λιθαράκι του για την έναρξη πλέων μιας καινούργιας εκδήλωσης αφιερωμένη στον στίχο και τη ποίηση.

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 19.00 παρουσίασε το βιβλίο του "Παξοί, τα νησιά του πάθους" (εκδ. "Ερωδιός") στην αίθουσα Interim του Μονάχου, Agnes Bernauer Str. 97,(Am Laimer Anger2),80687 München-Laim, χώρο που μαζεύονται τα παιδιά του συλλόγου μας κάθε Κυριακή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά επίσημα πρόσωπα όπως εκπρόσωποι του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης με τον κύριο Μακρή, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Σχολικές Επιτροπές όπως και ο μεγάλος δάσκαλος της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής κύριος Θανάσης Πολυκανδριώτης. Ενώπιων όλων διαβάστηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Παξών κύριου Σπύρου Μπογδάνου που ήταν ο εξής:

«ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Χαιρετώ τους Έλληνες της διασποράς, που παρά τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, κρατάνε το λάβαρο ψηλά και καμαρώνω γι΄ αυτούς. Ευτυχώς που η Ελληνικότητα δεν έχει σύνορα και εκκολάπτεται όπου γης υπάρχουν Έλληνες.

Είναι εξ άλλου αποδεδειγμένο ότι η διασπορά μεταλαμπάδευσε το πνεύμα και τον πολιτισμό εκτός συνόρων, τα ανάδειξε και τα υποστήριξε επάξια.

Σήμερα ένα τέτοιο άξιο τέκνο της ελληνικής διασποράς, που το κέρδισε η πατρίδα, ο Γώργος Λεκάκης, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, που με τόσο μεράκι αλλά και κοπιαστική έρευνα ολοκλήρωσε για τους Παξούς και τους Αντίπαξους, τα νησιά που έχω την τιμή να υπηρετώ και να νιώθω περηφάνια. Το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της πραγματικότητας. Ως κοινωνία τον ευχαριστούμε πολύ, όπως και σας που παρευρίσκεσθε στη σημερινή παρουσίαση. Θάναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε στον μικρό μας τόπο με τις πολλές ομορφιές και τη μακραίωνη ιστορία, για να εξακριβώσετε τα όσα ο κ. Λεκάκης περιγράφει και ν΄ ανακαλύψετε κι άλλα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο συγγραφέα – ερευνητή και σε σας δύναμη για τους ίδιους και τις οικογένειές σας και απόθεμα αγάπης για την πατρίδα μας, που τόσο το χρειάζεται.

Με σεβασμό και εκτίμηση, Σπύρος Μπογδάνος, Δήμαρχος Παξών. »

Δώσαμε την υπόσχεση όλοι όσοι παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση πως θα επισκεφτούμε τα όμορφα μέρη των Παξών.

Τέλος, με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά αποφασίσαμε μαζί με τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου, πως θα συνεχίσουμε και του χρόνου τις Λαογραφικές Παρουσιάσεις του Γιώργου και να σημειωθεί εδώ πως θα παραδοθεί σε όλους τους απόφοιτους της τρίτης Λυκείου το βιβλίο του "Γαύδος, η αρχαία Ωγυγία" ως αναμνηστικό δώρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Δίχως τη δική τους συμμετοχή και προσφορά σίγουρα δε θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα και τη ποιότητα στη παρουσία μας.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου
Για την Οργανωτική Επιτροπή


Παναγιώτης Μιχαηλίδης
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...