Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αυστραλία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ, Χάρης Δανάλης

Σοβαρές εξελίξεις και σε διοικητικό επίπεδο έχει η απόφαση των μελών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Ν.Ν.Ουαλία να μην προχωρήσουν με την πώληση του Κοινοτικού κτιρίου στο προάστιο Paddington, καθώς παραιτήθηκε από την θέση του ο επί δεκαετίες πρόεδρος, Χάρης Δανάλης.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και έπειτα από μακρά συζήτηση το διοικητικό συμβούλιο απέσυρε την πρότασή του, που ήταν υπέρ της πώλησης, υπό όρους.
Ακολούθως, τα μέλη υπερψήφισαν πρόταση, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε ομάδα δέκα ατόμων περίπου, που θα λειτουργεί ως Κτηματική Επιτροπή και σε συνεργασία με το προεδρείο της Κοινότητας, θα μελετήσουν το όλο θέμα με την περιουσία της Κοινότητας και θα προσέλθουν ενώπιον των μελών με εισηγήσεις και προτάσεις για την αξιοποίησή της.

«Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά που επιδείχθηκε στη Συνέλευση και θεωρώ την απόφαση να αναλάβει άλλη Επιτροπή την μελέτη για το περιουσιακό, ως υπονόμευση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είναι υπόλογο έναντι του νόμου και έχει όλες τις αρμοδιότητες, εξουσίες και ευθύνες για την διαχείριση των υποθέσεων της Κοινότητας» δήλωσε ο κ. Δανάλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, αναγγέλλοντας την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος, και πρόσθεσε:

«Ούτως ή άλλως, το είχα πει στους συνεργάτες μου ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου θητεία, και στα μέσα περίπου αυτής, θα αποχωρούσα από πρόεδρος. Θα ήθελα, όμως, αυτό να συμβεί υπό άλλες συνθήκες. Εν πάση περιπτώσει, όμως, εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συμβούλιο και την Κοινότητα. Εγώ θα είμαι στο πλευρό τους και θα βοηθώ όπου μπορώ, αλλά όχι από ηγετικές θέσεις. Θα παραμείνω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...