Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ο πρώτος ομογενής αρχιδικαστής στη Νότιο Αυστραλία

Ο Κρις Κουράκης είναι ο πρώτος ομογενής ο οποίος διορίζεται αρχιδικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο Νότιας Αυστραλίας.

Η πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Τζέϊ Ουέδεριλ, δήλωσε ότι «ο αρχιδικαστής Κουράκης έχει τις ηγετικές και διοικητικές ικανότητες να είναι επικεφαλής του Δικαστηρίου».

Ο ίδιος είπε στο «Νέο Κόσμο» ότι «ο διορισμός του σ' αυτή τη θέση αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς καθώς και του ότι ήταν στη σωστή θέση την κατάλληλη ώρα». Στο Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται από το 2008.

«Είχα από πολύ νωρίς, αυτό που λέμε, συνείδηση κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι που έγινε γνωστό στον κύκλο των δικηγόρων, και που θα πρέπει να πω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων μου στο χώρο. Υπήρξαν επίσης και υποθέσεις που με έφεραν ενώπιον των δικαστών και χωρίς αμφιβολία αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για την περαιτέρω εξέλιξη και άνοδό σου στο χώρο γενικά».

Ο ίδιος θα πει ότι «το γεγονός ότι κατάγομαι από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο έχει παίξει επίσης σημαντικό ρόλο για το λόγο ότι σε βοηθά να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο και να καταλάβεις πληρέστερα τον άνθρωπο.

Γίνεσαι ένα είδος κοινωνιολόγου, θα έλεγα, πράγμα που με τη σειρά του σε βοηθά να γίνεις καλός δικηγόρος αλλά και καλός δικαστής».

Με την ευκαιρία, να πούμε ότι άλλος ένας ομογενής από τη Νότια Αυστραλία, ο Νικ Αλεξανδρίδης έλαβε τη θέση του δικαστή στο Ειρηνοδικείο Ν. Αυστραλίας. Υπήρξε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού της Ν. Αυστραλίας, Μάϊκ Ραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...