Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Δωρεά ζωής και απόδειξη ανθρωπιάς από αμερικανό δισεκατομμυριούχο!

Σαν από μηχανής Θεός βρέθηκε ο δισεκατομμυριούχος Ty Warner μπροστά σε μία ομογενή, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με τους νεφρούς της... και είχε μεγάλη ανάγκη από χρήματα για να κάνει τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, καθώς έχει αποκλειστεί η μεταμόσχευση, εξαιτίας προηγούμενου ιστορικού της με καρκίνο του δέρματος.

Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Warner τριγύριζε «χαμένος» με το αυτοκίνητο του, στη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ και μπήκε σε ένα παρκινγκ για να ζητήσει οδηγίες για το πού πρέπει να κατευθυνθεί. Εκεί, συνάντησε την Τζένιφερ Βασιλάκος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μοίραζε φυλλάδια, προσπαθώντας να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για την θεραπεία που χρειαζόταν.

Σύμφωνα με την «Haffington Post», οι δυο τους βρέθηκαν να συζητούν το πρόβλημα υγείας της Τζένιφερ, που περνούσε 14 ώρες την εβδομάδα στην αιμοκάθαρση και ήλπιζε να συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία, εκτός ΗΠΑ, καθώς κανένα νοσοκομείο εκεί δεν μπορούσε να τη βοηθήσει.

Αφού του έδωσε οδηγίες για το πού θα κατευθυνθεί, ο Warner της έκοψε μία επιταγή των 50 δολαρίων και υποσχέθηκε ότι θα «επιστρέψει» με περισσότερα. Όταν η Βασιλάκος έλαβε με το ταχυδρομείο το τσεκ των 20.000 δολαρίων ξέσπασε σε λυγμούς.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Ty Warner εξήγησε ότι η δωρεά του δεν αφορούσε μόνο την Τζένιφερ, αλλά ήταν και μία προσπάθεια να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας, όπως τα βλαστοκύτταρα.

H Τζένιφερ Βασιλάκος ήδη βρίσκεται σε κλινική του εξωτερικού και υποβάλλεται σε θεραπεία. Όπως έγραψε η ίδια στο blog της, όταν επιστρέψει στις ΗΠΑ θα δώσει το όνομα της κλινικής, που της συνέστησε η Διεθνής Ιατρική Μοριακή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...