Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστραλία: Κανόνι βάρεσε εταιρεία ομογενών- Χάθηκαν περίπου 670 εκατ. ευρώ

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, πρόσφερε άλλα 136 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση της ομογενειακής εταιρείας παροχής οικονομικών υπηρεσιών «Storm Financial Organisation». 

Εκτιμάται ότι πάνω από πέντε χιλιάδες επενδυτές, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι έχασαν πάνω από 830 εκατομμύρια δολάρια συνολικά λόγω της κατάρρευσης της συγκεκριμένης εταιρίας το 2008.

Οι επενδυτές αυτοί δανειζόταν χρήματα από την τράπεζα, βάζοντας σε υποθήκη ακόμα και τα σπίτιά τους για να τα επενδύουν σε μετοχές στην εταιρία Storm.

Υποστηρίζουν δε ότι και η τράπεζα έχει ευθύνες αφού τους δάνειζε χωρίς να ελέγχει την κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η τράπεζα τους πρόσφερε αρχικά αποζημίωση 136 εκατομμυρίων την οποία τώρα ανέβασε στα 268 εκατομμύρια δολάρια με την προϋπόθεση οι επενδυτές να αποσύρουν τις προσφυγές τους.

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί την Δευτέρα στην αυστραλιανή δικαιοσύνη οπότε και θα διαφανεί αν οι επενδυτές αποδεχθούν την αποζημίωση ή θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα.

Η εταιρία «Storm Financial Organisation» άνηκε στον ομογενή Μανώλη Κασσιμάτη και την σύζυγό του Τζούλια.

Ο κ. Κασσιμάτης υποστηρίζει ότι δεν φέρει ευθύνη για τα χρήματα που έχασαν οι επενδυτές και επιρρίπτει την ευθύνη στην Commonwealth Bank, που της διέθετε ρευστό. Η τράπεζα επιστρέφει από την πλευρά της το μπαλάκι της ευθύνης στην «Storm Financial Organisation».

Το 2008 η εταιρία είχε 13.000 επενδυτές που είχαν επενδύσει συνολικά 4,8 δισεκ δολάρια στην Storm Financial Organisation που κτυπήθηκε σκληρά και από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η οικογένεια του Μανώλη και της Ιουλίας Κασσιμάτη από το Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 100 πλουσιότερων οικογενειών της πολιτείας, με περιουσία 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Η καταγωγή του Μανώλη Κασσιμάτη είναι από τα Κύθηρα απ' όπου οι γονείς του μετανάστευσαν μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...