Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Και το μουσικό ταξίδι του Yanni συνεχίζεται...

Ο Έλληνας μουσικός που κατάφερε να γίνει αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Ο καλλιτέχνης που συνδύασε την jazz, με την rock, την κλασσική με την παγκόσμια και την ethnic μουσική κερδίζοντας μια θέση στις καρδιές των ανθρώπων κάθε χώρας και ενώνοντας σημαντικούς και ταλαντούχους μουσικούς κάτω από τις συνθέσεις του, ο Γιάννης Χρυσομάλλης, συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία του για το 2012 - 2013 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, έχοντας ήδη συμπληρώσει 80 φαντασμαγορικές εμφανίσεις σε Αμερική και Καναδά.

Ο Γιάννης Χρυσομάλλης είναι αυτοδίδακτος πιανίστας το ταλέντο του οποίου φάνηκε από πολύ νωρίς σε ηλικία 6 ετών. Χρησιμοποιεί την μίξη πολλών μουσικών ειδών για να δημιουργήσει καθηλωτικές ορχηστρικές συνθέσεις, ενώ κέρδισε διεθνή αναγνώριση κάνοντας θεαματικές συναυλίες σε μεγάλα ιστορικά μνημεία. Το κονσέρτο του στην Ακρόπολη (Yanni Live at the Acropolis) κατάφερε να φτάσει στα πέντε best - selling μουσικά βίντεο παγκοσμίως. Άλλα ιστορικά μέρη στα οποία έχει οργανώσει συναυλίες του είναι η Απαγορευμένη πόλη στην Κίνα, το Taj Mahal στην Ινδία, το Κρεμλίνο της Ρωσίας και το Burj Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τουλάχιστον δεκατέσσερα album του έχουν αγγίξει το νούμερο ένα στο Billboard's "Top New Age Album" Category, ενώ οι δίσκοι του Dare to Dream και In My Time απέσπασαν βραβείο Grammy.

Στα τέλη του 2011 ο Χρυσομάλλης έκανε άλλη μια μεγάλη περιοδεία ανά τον κόσμο παίζοντας με την διεθνούς φήμης ορχήστρα του σε πάνω από 20 χώρες, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 35 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους με πωλήσεις που άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σημαντική είναι δε και η προσφορά του στην τηλεόραση και κυρίως σε αθλητικά events, με κομμάτια του να έχουν χρησιμοποιηθεί στα εξής γεγονότα: Tour de France, World Figure Skating Championships, U. S. Open Tennis Championship και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επόμενοι σταθμοί του είναι το Santiago της Χιλής στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, το Buenos Aires στις 3 Οκτωβρίου, και το Porto Alegre στις 7 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...